Kuşadası dev Kruvaziyerleri ağırlayacak

Aydın'ın Kuşadası Limanı, 2008 turizm sezonunda yeni anlaşma sağladığı tur gemilerinin yanı sıra seferlerini tekrarlayacak dev kruvaziyerleri de ağırlayacak. Kuşadası Ege Liman İşletmeleri AŞ (Ege Ports) tarafından işletilen limana yolcu ve gemi trafiğinin artmasıyla birlikte, geçen yıl 650 olarak gerçekleşen sefer sayısının bu yıl 700'e ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008'de beklenen gemi ve yolcu adediyle 2007 yılında elde edilen rekorun üzerine çıkacaklarını belirtti.

Kruvaziyer turizme verdiği başarılı hizmetler nedeniyle Ege Ports'un 2007 yılında yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından ödüllendirildiğini ifade eden Güngör, ayrıca dünyanın en önemli kruvaziyer turizmi örgütü Uluslararası Kruvaziyer İşletmecileri Birliği (CLIA) tarafından düzenlenen konferansta Ege Ports'un “Dünyanın En İyi Güvenlik Hizmetlerini Sunan Limanı” olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Güngör, şöyle devam etti:“Kuşadası Limanı'nın 2003 yılında özelleştirilmesinden sonra büyük çaplı iyileştirmeler ve gelişmeler yapılarak, hizmeti en üst düzeyde sunduk. Kruvaziyer hizmeti veren bütün kuruluşların dikkatini çektik. Atılan ileri adımları dünyaya duyurduk. Bu yıl gelecek gemi ve yolcu adediyle 2007'de elde edilen rekorun üzerine çıkacağız.”

8 MARTTA SEZON BAŞLIYOR

Aziz Güngör, 8 Mart 2008 tarihinde Yunanistan bayraklı AQUA Marine gemisinin limana yanaşmasıyla sezonu açacaklarını belirterek, bu sezonda 700 gemi seferi ile 700 bin yolcu beklediklerini kaydetti. Güngör, Kuşadası Limanı'nın dünyanın en büyük kruvaziyer gemilerini ağırlayacağını vurguladı.

Limana, bu yıl Queen Viktoria, Zuiderdam, Norwegian Jade, Azamara Quest, Navigator Of The Seas ve Summit isimli gemilerin ilk kez yanaşacağını bildiren Güngör, ayrıca Emerald Princess, Grand Princess, Pacific Princess, Rotterdam, Noordam, Prinsendam, The World, Legend Of The Seas, Splendour Of The Seas, Brilliance Of The Seas isimli dev kruvaziyer gemilerin de seferlerine devam edeceğini bildirdi.

ÜÇÜNCÜ İSKELE LAZIM

Kuşadası Limanı'na gelecek gemilerin tur acenteciliğini yapan firmalardan Sea Song'un müdürü Mert Kavafoğlu ise gemi ve yolcu trafiği açısından yoğun bir sezon yaşanacağını belirterek, artan gemi trafiği yüzünden iskelelerin yetersiz kalacağını söyledi. Kavafoğlu, “Kuşadası Limanı'na üçüncü iskele şart, mevcut olan iskelelerin de bir an önce büyütülmesi gerekiyor. Kuşadası bir liman kentiyse ve Kuşadası esnafı limana gelen yolcular sayesinde kazanıyorsa bunun bir an önce gelişmesi ve geliştirilmesi önemli” dedi. Kuşadası Tura Turizm Bölge Sorumlusu Ali Kuluyever de daha önce olduğu gibi 2008 yılında da Kuşadası'na gelen gemi yolcularına en iyi yer hizmetini vermeyi ve turisti memnun göndermeyi hedeflediklerini bildirdi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim