Arena Marine Yacht firmasının ürettiği ve Avrasya Boat Show’da sergilenen "Fe-1" modeli 11 metrelik sürat teknesi için Avrupa ülkelerinden 10 sipariş geldiği bildirildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, CNR Ekspo Fuarcılık tarafından, Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğiyle düzenlenen Avrasya Boat Show 4. Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı’nda görücüye çıkan Fe-1 sürat teknesinin, hız ve deniz tutkusu sahiplerinin gözdesi olduğu belirtildi.

12 Şubat Cuma günü açılan ve 21 Şubat Pazar gününe kadar sürecek fuarda, Arena Marine Yacht firmasına İtalya, İngiltere, Fransa ve Yunanistan’ın aralarında bulunduğu Avrupa ülkelerinden, 10 adet sürat teknesi siparişi geldiği kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Arena Marine Yacht firmasının ortaklarından Gültekin Demir, ilk kez fuarda tanıtımı yapılan Fe-1’e yoğun ilgi olduğunu ifade etti.

Demir, "Beklentilerimizin üzerinde, çok başarılı bir fuar geçiriyoruz. Avrupa ülkelerinden aldığımız 10 siparişin ardından, neredeyse 1 yıllık kotamızı doldurduk. Yeni siparişlere paralel olarak, üretim kapasitemizi artıracağız" dedi.

Arena Marine Yacht Firması tarafından ilk kez üretimi yapılan 11 metre boyundaki derin V yapılı Fe-1 sürat teknesi, "Denizlerin Ferrarisi" olarak tanımlanıyor. Türkiye’nin en hızlısı olması planlanan Fe-1, tercih edilecek motora göre saatte 80 ile 130 mil ve üzeri sürat yapabiliyor.
Editör: TE Bilişim