D-Marin’lerin İzinde Yaz Rotanız; Yunanistan ve Hırvatistan

Doğu Akdeniz Çanağı’nın en büyük marina zincirlerinden biri olan D-Marin “Ufkunuzu genişletin” motto’suyla Türkiye dışında Yunanistan ve Hırvatistan’da da yer alan marinalarıyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Bugün Türkiye, Yunanistan ve Hırvatistan’da 8 bin 270 bağlama kapasitesine sahip 10 marinaya sahip olan D-Marin, tekne sahiplerine sunduğu çeşitli hizmetlerden benzersiz SPA deneyimlerine, dünya mutfağının seçkin lezzetlerini bir arada bulunduran Yacht Club restoranlarından çocukları deniz hayatı ile buluşturan D-Marin Kids programına kadar tüm misafirlerine renkli bir dünyanın kapılarını açıyor.

D-Marin’ler; süper yatlar için geliştirilen kapsamlı hizmetleri, özel olanakları ve uzman personeli ile konuklara her ziyaretinde kusursuz deneyimler yaşatıyor. Bulunduğu bölgelerde tekne sahiplerinin yanı sıra, bölge halkının da ilgi gösterdiği pek çok etkinliğe imza atan marinalar, yerli yabancı birçok turistinde de ilgi odağı oluyor.

Adriyatik kıyılarının tarihi güzelliklerini keşfedin...

Hırvatistan’ın iki önemli bölgesi Šibenik ve Zadar’da bulunan D-Marin’lerin izinde gezip görebilecekleriniz şöyle:

D-Marin Mandalina, Krka Nehri yakınlarında bulunan Šibenik şehrine oldukça yakın bir mesafede yer alıyor. Dar ve dönemeçli ilerleyen St. Ante Kanalı 1.62 deniz mili uzunluğunda ve açık denizden Šibenik kıyısına kadar ulaşıyor. Kanalın, denizle birleştiği yerde bulunan küçük bir adanın üzerinde ise Rönesans döneminden kalma St. Nikola Kalesi bulunuyor. Tarihte, yıllar boyunca şehri koruyan kale; günümüzde ise, şehre gelen misafirleri selamlayan kapı olarak anılıyor.

D-Marin Dalmacija’nın yanı başında, tarihi açıdan zenginliği ile göze çarpan 3.000 yıllık Zadar şehri yer alıyor. Bir yandan tüm ihtişamıyla günümüze kadar korunarak gelen tarihi kiliseler, anıtlar ve meydanlar, diğer yandan modern sanatın en güzel örneklerinden olan Sea Organ ve Greeting To The Sun, şehrin görülmeye değer yerlerinden. Zadar’daki antik kiliselerin en iyi örneği tarihi 9. yüzyıla St. Donat Kilisesi’dir. D-Marin Dalmacija’nın yakınlarında bulunan ve muhteşem güzelliğiyle günlük rutininizi geride bırakmanıza yardımcı olacak Kornati, Paklenica, Kuzey Velebit, Krka Şelaleleri, Plitvice Gölleri ulusal parklarının yanı sıra Telašcica koyu, Vrana Gölü ve Velebit Dağı doğa parkını sayabiliriz. Dünyaca ünlü Kornati Takımadaları'nı, 220km’ye yayılmış labirent şeklinde 150 adası ile görmeniz gerekenler listesine eklemeyi unutmayın. Muhteşem ve doğa harikası bir sahil şeridine sahip olan Dalmaçya, benzersiz adalarını keşfetmeniz için sizleri bekliyor.

Tarihi 3.000 yıl öncesine dayanan Zadar şehrinin batı kıyısında yer alan D-Marin Borik, Adriyatik Denizi’nin butik marinalardan biri olarak göz dolduruyor. Marina, Dalmaçya kıyılarında bulunan ve Hırvatistan’ın resmi giriş kapılarından Zadar şehrinde, tüm tekne sahipleri için oldukça kolay ulaşılabilir bir lokasyonda bulunuyor.

Ege ve Akdeniz kıyılarından Yunan Adaları; Gouvia, Lefkas, Zea, Flisvos

Venedikli denizciler, 17.yüzyılda Gouvia'yı askeri üs ve tersane olarak kullanmışlar. Bu tarihi mirasın bir göstergesi olarak, dünyanın çeşitli bölgelerinde seyreden yat ve süper yatlar Gouvia Marina’ya gelerek; tarihin, denizin, doğal güzelliklerin ve Corfu Adası’nın tadını çıkarıyor.

Kuzeydoğu sahillerinin kıyıya ulaşım kolaylığı, sakin ve ılık suları, kusursuz bir seyahat rotası oluşturuyor. Bu rota üzerinde, renkli bir liman olan Kassiopi; M.Ö. 4.yüzyılda önemli bir Roma Limanı olarak faaliyetini sürdürmüş ve denizcilerin koruyucu tanrısı Cassius Zeus’a adanmıştı. Günümüzde, Kassiopi ile Barbati arasındaki sahil şeridi boyunca sıralanan küçük koylar ve mağaralar farklı boyutlardaki teknelerin demirlemesi için uygun yerler olarak ön plana çıkıyor.

Corfu’nun batı sahillerinde Agios Stefanos, Kouloura, Kalami ve Agni ise rotada yolunuza çıkacak muhteşem destinasyonlardan yerlerden sadece bazıları.

Kuzey bölgesinde ise kayalıklı kıyı şeridindeki Palaiocastritsa falezleri, su altı keşifleri için mükemmel bir seçim. Bölgede bulunan küçük liman ise güvenli bir demirleme imkânının yanında, kozmopolit bir eğlence fırsatını da ziyaretçilerine sunuyor…

Marinaya gelenler adanın tarihini, müzelerini ve doğal güzelliklerini keşfedebilirler

Toplamda 24 adanın bir araya gelmesiyle oluşan Lefkada, uçsuz bucaksız beyaz kumsalları ve etkileyici turkuaz mavisi deniziyle Yunanistan’ın batı kıyıları boyunca uzanıyor. Bölgede bulunan en önemli destinasyonlardan, Porto Katsiki Avrupa’nın en iyi plajlarından birisi olarak biliniyor.

Adanın batı kıyısındaki bir diğer ilgi çekici plaj olan Kathisma ise bembeyaz kumsalı ve kristal berraklığındaki deniziyle Yunanistan’ın en ünlü tatil beldeleri arasında yer alıyor. Ayrıca, muhteşem Egremni Plajı da mutlaka görülmesi gerekenler listesinde… Yine aynı bölgede yer alan korunaklı Vlichos Koyu’ndaki kıyı şeridi, derin bir kesikle olağanüstü bir doğal liman oluşturuyor. Bu eşsiz güzellikteki liman ve yemyeşil bir doğaya sahip olan Vlichos Yarımadası, hemen karşısında bulunan Nidri’nin plajlarını da selamlar. Ayrıca, hemen yanı başındaki Sitova’nın, fiyortları kıskandıran güzel ve derin kıyılarını görmeden geçmeyin…

Zea Marina.. Bu yolculuk, sadece muhteşem bir maviliğe açılan rota değil, ömür boyu unutulmayacak deneyimlerin hatırası olacak…

Atina’da Pire Limanı’nın hemen yanı başında yer alan, M.Ö. 5.yüzyılda savaş limanı ve tersane olarak da kullanılan, şimdilerde ise ticari liman olarak faaliyetini sürdüren Zea Marina; her yıl milyonlarca turistin Saronic Körfezi ve Girit Adası gibi rotalara doğru yaptığı yolculukların başlangıç noktası oluyor.

Bu rotada kozmopolit kasabalar, antik tapınaklar, Bizans kaleleri, küçük balıkçı limanları, demirleyebileceğiniz el değmemiş koylar ve muhteşem kumsallar var.

Diğer muhtemel seyir rotası ise Ege’deki 21 ana ve 20 küçük adadan oluşan, Yunanistan’ın en karakteristik yerlerinden birisi olarak görülen Cyclades. Büyüleyici beyaz evleri ve yel değirmenleri, güneşli plajları, antik kalıntıları, küçük tavernaları, lezzetli yemekleri ve şarapları bu adalarda bulabilirsiniz.

Yunanistan’ın gece hayatının kalbi olan Mikonos’ ta eğlenebilir, Paros, Naxoz ve Los’un eşsiz lezzetlerinin tadını çıkarabilir ve Ortodoks dünyasının merkezi olan Santorini ve Tinos’un doğal güzellikleri ve mimari yapılarını görebilirsiniz. Varlığına inanması güç olan, dünden bugüne bozulmayan küçük köylerin, korunmuş limanların ve demirleme için uygun kıyıların bulunduğu Kea, Sikinos, Kithnos, Serifos, Sifnos, Milos, Amorgos, Andros, Dhonoussa, Skhinoussa, Iraklia ve Koufonisia’yı görme şansınız varsa fırsatı kaçırmayın.

Flisvos Marina.. Doğu Akdeniz' de yer alan 3.000’ den fazla Yunan adasını keşfetmeye can atan deniz tutkunları için ideal...

Birçok eğlence ve dinlenme imkânını bir arada sunan Flisvos Marina, özellikle spor düşkünü misafirler için marina içerisinde uygun koşu, yürüyüş ve bisiklet alanları sağlıyor. Akdeniz ile Ege’nin kesişim noktasında bulunan Flisvos, Avrupa'nın pek çok önemli destinasyonuna da ulaşım kolaylığı sağlıyor. Yunan adalarının yanı sıra Hırvatistan, İtalya, Malta, Fransa, İspanya, Portekiz, Kuzey Afrika, Kıbrıs ve Türkiye bu destinasyonlar arasında yer alıyor. Flisvos Marina’nın güneyindeki Atina Rivierası olarak bilinen Attica Kıyıları, plaj severler için adeta biçilmiş kaftan. Ayrıca Attica ve Sounio’ya (Poseidon tapınağının bulunduğu şehir) doğru uzanan güney kıyı bölgelerinde pek çok küçük yerleşim birimi bulunuyor.

Editör: TE Bilişim