Cruise Point International sektöre hızlı girdi

Kruvaziyer paketleri satışlarında yaşanan sıkıntılardan yola çıkan turizmci Yasin Elmaslı ve İtalyan ortağı Vincenzo Orlandini, “Cruise Point International“ adlı şirketle, bu alandaki boşluğu doldurmaya çalışacak.

Ülkemizdeki kruvaziyer paketleri satışlarında yaşanan sıkıntılardan yola çıkan turizmci Yasin Elmaslı ve İtalyan ortağı Vincenzo Orlandini, '' Cruise Point International '' adı altında İstanbul da kurdukları şirketle, bu alandaki boşluğu doldurmaya çalışacak.

Dünyada kruvaziyer pazarındaki büyük şirketlerden biri olarak kabul edilen Silver Sea de uzun yıllar çalışan ortağı Vincenzo Orlandini nin sektörün duayenlerinden biri olduğunu söyleyen Türk ortak Yasin Elmaslı, amaçlarının kruvaziyer satışlarında bir nevi tur operatörlüğü yapmak olduğunu vurguladı.

Ülkemizdeki birçok acentenin gemi turlarını satmaya çalışırken rekabette oldukları firmalarla çalışmak zorunda kaldığını belirten Elmaslı, bunun hem prestij kaybına, hem de uzun vadede müşteri kaybına yol açtığını savunarak, '' Bizim amacımız partneri olduğumuz acentalarımızla rekabet etmek yerine onlara satışlarında destek olmak, istedikleri ürünleri tedarik etmek ve temsilcisi olduğumuz firmalar hakkında bilgilendirmek olacaktır. Gemi satışı yaparken bir nevi toptancılık yapmış olacağız '' dedi.

Henüz çiçeği burnunda bir şirket olan Cruise Point International, yeni olmasına karşın kruvaziyer pazarındaki büyük firmalarla ortak olmayı başardı. Cruise Point International, şimdiden Crystal Cruises, Classic Interntaional Cruises, Seadream Yacht Club, Variety Cruises un Türkiye temsilciliğini aldı. Bu büyük firmaların yanı sıra daha birçok sektör profesyoneliyle iletişim halinde olduklarının altını çizen Elmaslı, çok yakında portföylerinin geniş bir yeplpazeye sahip olacağını sözlerine ekledi.

Crystal Serenity

Yasin Elmaslı ve Vincenzo Orlandini ortaklığında kurulan Cruise Point International ın Türkiye satış temsilcisi olduğu Crystal Cruises a ait Crystal Serenity gemisi, 13-14 Eylül 2009 tarihleri arasında İstanbul daydı.

Son 14 yıldır başta Conde Nast Traveller Magazine ve uluslararası diğer birçok basın yayın organı tarafından dünyanın en lüks gemisi seçilen Crystal Serenity Gemisi ni Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TUYED) üyesi gazetecilerle birlikte gezen Yasin Elmaslı, geminin 650 personel ile hizmet verdiğini kaydetti.

Bin 80 turist kapasitesi bulunan gemideki tüm odalar dış kabin olmakla beraber odaların çoğu balkonlu. Gemide günün her saati değişik büfelerde, dünya mutfakları denenebiliyor. Ayrıca gemide dünyaca ünlü Japon restoranı NOBU nun yanı sıra yine çok özel İtalyan yemeklerinin tadılabileceği bir de İtalyan Restoran var. Crystal Serenity de iki yüzme havuzunun yanı sıra golf, fitness salonu, SPA merkezi, çocuk kulübü gibi birçok hizmet bulmak mümkün.

Gemi, hemen hemen her yıl İstanbul a uğruyor. Crystal Cruises un Crystal Society adına verdiği bir üyelik kulübü bulunuyor, yaklaşık 4 bin üyesi olan bu kulüple hemen her yıl tura çıkan turistler arasında 200. turunu yapanlar bile var.

Editör: TE Bilişim