CNR Avrasya Boat Show Denizde Fuarı’nda 5 binin üzerinde deniz tutkununu ağırlandı

Deniz severlerin her yıl ilgiyle takip ettiği CNR Avrasya Boat Show Denizde Fuarı, 5 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçinin katılımı ile Ataköy Marina Mega Yat Limanı’ndadüzenlendi.

Türkiye’de her yıl yüzde 20 büyüyen yat sektörünün önemli dinamosu “CNR Avrasya Boat Show Denizde Fuarı” bu yıl ilk kez kapılarını açan Türkiye’nin en büyük yat limanı Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nda düzenlendi. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ile Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) iş birliğinde düzenlenen fuarda, deniz severlerin tüm ihtiyaçlarına yanıt veren sıfır ve ikinci el mega yat, tekne, bot ve yelkenlilerin yanı sıra sektöre ilişkin tüm aksesuar ve ekipmanlar vitrine çıkarıldı. Fuarda, fiyat aralığı 3 bin lira ile 20 milyon lira arasında değişen 100’ün üzerinde tekne yat ve yelkenliler sergilendi. Sektör temsilcileri ve ziyaretçilerden tam not alan fuarı 5 binin üzerinde yerli ve yabancı deniz tutkunu ziyaret etti. Bulgaristan, Rusya, İngiltere, İspanya, Fransa, Yunanistan, İran ve İtalya başta olmak üzere pek çok ülkeden fuara gelen alıcılar firmalarla görüşerek, siparişlerini verdiler.

Katamarandan tasarlanan yüzen evler otel işletmeciliğinde kullanılacak

İş, spor ve sanat dünyasının da ilgiyle takip ettiği fuarda, yerli üreticilerin başarıları da gözler önüne serildi. Katamarandan tasarlanan ve yerli üretim olan yüzen ev, CNR Avrasya Boat Show Denizde Fuarı’nın gözdeleri arasında yer aldı. Türkiye başta olmak üzere, Dubai, Yunanistan ve Yeni Zelenda’dan gelen deniz severlerin ilgisini çeken yüzen ev fuarda alıcılarını da buldu. Tüm enerjisini üzerindeki güneş panellerinden sağlayan yüzen ev ile ilgili bilgi veren Birol Nalçacı “Geçtiğimiz eylül ayında düzenlenen CNR Avrasya Boat Show Denizde Fuarı ve bu yıl düzenlenen fuarda 20 civarı tekne sattık. İki fuarda toplam 55 milyon liralık ciromuz oldu. Bu yıl katamarandan tasarladığımız yüzen evimizden 4 tane, Bodrum Milta Marina’ya otel gibi işletilmek üzere sattık.” 100’ün üzerinde teknenin sergilendiği fuarda, Azimut 103S, 32 metre büyüklüğü ve 20 milyon lira civarında değeriyle fuarın en pahalı teknesi olarak öne çıktı. İtalyan yapımı ikinci el tekne, fuarda Türkler başta olmak üzere Arap ülkelerinden gelen alıcılar tarafından ilgi gördü.

Editör: TE Bilişim