Krizde bile ‘köy’ler yüzde 90 doldu, Adana ve Mersin sahilinde yer bakıyor
 
Fransız turizm zinciri Club Med, krize karşın tatil köylerindeki doluluk oranı yüzde 90’ı aşınca, Türkiye’de yeni yer aramaya başladı. Club Med’in CEO’su Henri Giscard d’Estaing, “Adana ve Mersin sahil şeridinde bölgenin ilk tatil köyünü açmak için yer bakıyoruz” dedi.

DÜNYANIN önde gelen Fransız turizm zinciri Club Med’in CEO’su Henri Giscard d’Estaing Türkiye’de kriz döneminde yüzde 90’ı aşan doluluk oranlarını yakaladıklarını belirterek “Adana ve Mersin sahil şeridinde bölgenin ilk tatil köyünü açmak için yer baktıklarını söyledi. Türkiye’de Club Med’in dört tatil köyünden biri olan Bodrum Palmiye tesisinde konuşan d’Estaing “Türkiye’de ilk defa Kemer’de her şey dahil sistemini başlattığımız gibi Adana ve Mersin sahil şeridinde de ilk yatırımlardan birini kazandırmak için arayış içindeyiz. Bu bölgede ilk tesis olacağız. Bu da beni çok heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Tesisin mutlaka deniz kenarında olmasını istediklerini dile getiren d’Estaing, çevresinde kültür turizmi ile entegre edilebilecek sıfırdan bir yatırım yapacaklarını kaydetti.

Satın alma da olabilir

Türkiye’yi çok farklı bir yerde konumlandırdığını ve gelecekte Akdeniz’in yıldızı olacağını ifade eden d’Estaing üç yıl içinde bir-iki tesis birden açmayı planladıklarını vurgulayarak, “Türkiye için planladığımız 3 yıllık strajide sadece sıfırdan tesis yapmak değil, özellikle doluluk oranlarında sorunlar yaşayan tesisleri de devralabiliriz. Son 2-3 ayda özellikle güney sahillerinde bu konuda çok sayıda tesisten bize teklifler geldi” diye konuştu.

İlk biz fırlarız

2000 krizinde de aynı durumu gözlemlediklerini söyleyen d’Estaing, “Fiyat ve kalite dengesini sağladığımız için krizden ilk fırlayan olacağız” diye konuştu. d’Estaing. Bazı tesislerinde 140 gün olan sezon süresini bu yıl 153 güne, yeni açılacak olan tesislerde ise 12 aya kadar uzatmayı hedeflediklerini ifade etti.

Poseiodon’un üç çatalı

DÜNYADA 5 kıtada 80’den fazla tatil köyü ile en büyük zincirlerden biri olan Club Med tesislerini Poseidon’un üç çatalından yola çıkarak yıldızlandırıyor. Club Med, tesislerini mevcut konfor seviyelerine göre 2,3,4 ve 5 trident olarak kategorilendiriyor. Türkiye’deki tesisler daha önce 3 trident kategorisindeydi. Bodrum Palmiye tesisine 3.7 milyon Euro yatırımla yenileyen Club Med,  dünyada Türkiye ve Meksika gibi bazı ülkelerde konfor ve hizmet anlayışını daha üst seviyeye çıkarıyor. Club Med Türkiye ve Yunanistan Bölge Müdürü Jean-Charles Fortoul Türkiye’de yeni açılacak tesisin 5 trident seviyesinde olacağını açıkladı.

Turizmi Club Med’den öğrendik

CLUB Med’in Türkiye’deki işletmelerinde yatırım sahibi olan Palmiye Turizm CEO’su Zeynep Mümtaz ise kulübün Bodrum’da bir yatırım daha planladığını söyleyerek “Aklımızda bazı araziler var. Bunlar üzerinde konuşuyoruz. Daha çok net değil” dedi. Mümtaz grubun Mersin-Adana sahil şeridinde açacağı tesislerde de yatırımcı olabileceklerini söyleyerek “Biz turizmi Club Med ile öğrendik. Burdaki tüm yatırımlarında işbirliği içinde olmak isteriz” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim