Çeşme'ye Kruvaziyer Limanı Yapılıyor

Yerli turizme hizmet veren İzmir'in Çeşme ilçesinin kruvaziyer liman ve termal otelin hizmete girmesiyle Avrupa ve ABD'den turistleri ağırlayacağı bildirildi.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçenin Ilıca bölgesinde belediyeye ait 55 dönüm alanda termal turizme hizmet verecek proje hazırladıklarını belirtti.

Projede çarşı, alışveriş merkezi, kongre merkezi ve 350 yataklı termal otel bölümlerinin yer aldığını ifade eden Tütüncüoğlu, çarşı inşaatına başladıklarını, alışveriş merkezi ve kongre merkezi için de yerel seçimler sonrasında ihale açarak çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Projenin üçüncü etabında ''termal otel'' bölümünün yer aldığına dikkati çeken Tütüncüoğlu, otelde termal tedavi amacıyla kullanılacak üniteler bulunacağını söyledi.

Termal otelin ''iyileştirme ve güzelleştirme'' amacıyla hizmet vereceğini belirten Tütüncüoğlu, projeyi hayata geçirmek için 3-4 firmayla görüştüklerini, görüştükleri firmalar arasında Çeşmeli iş adamlarının kurduğu bir ortaklığın da bulunduğunu bildirdi.

Otel projesinin bu yıl başlayacağını, gelecek yıl tamamlanacağını kaydeden Tütüncüoğlu, ''Proje tamamlanınca Balçova tesislerinde olduğu gibi yabancı turist bölgeye gelecek. En çok Kuzey Avrupa ülkelerinden turist bekliyoruz. Bu ülkelerde işçilerin 15 günlük tedavi masrafları sigorta kurumlarınca karşılanıyor. Kaliteli termal suyun bulunduğu bölgede yabancı turist sayısının artacağını umuyoruz'' dedi.

KRUVAZİYER LİMAN YAPILIYOR

Çeşme Limanı'nı işleten Ulusoy Çeşme Liman İşletmesi AŞ'nin de kruvaziyer turizm için yeni bir iskele yaptığını, mevcut limanı genişlettiğini ifade eden Tütüncüoğlu, 10 milyon TL'ye mal olacak bu yatırımın da gelecek yıl hizmete gireceğini söyledi.

Çeşme'nin İzmir, Marmaris, Kuşadası gibi kruvaziyer gemilerle gelen turistleri ağırlayacağını kaydeden Tütüncüoğlu, şöyle konuştu:

''Bir geminin İzmir'e girmesi 4-4,5 saat alıyor. Çünkü İzmir Limanı çok sıkışık. Oradan Selçuk'u ziyaret etmeleri de 1 saat alıyor. Çeşme'de kruvaziyer turizmin başlamasıyla turist zaman açısından rahatlayacak. Gemilerin çok iyi çalışacağını tahmin ediyor ve belediye olarak çalışmalara destek veriyoruz.''

Kruvaziyer limanın yapılmasıyla Çeşme'ye Avrupa ve Amerika'dan çok sayıda turist geleceğini söyleyen Tütüncüoğlu, ''Çeşme, bugüne kadar daha çok iç turizme hizmet verdi. 2010 yılında dünyaya açılacağız. Kaç turist gelir henüz onu söyleyemiyoruz ama ilçemizin artık çok sayıda yabancı turiste hizmet vereceğini biliyoruz'' dedi. (AA)

Editör: TE Bilişim