ÇEŞME MARİNA'NIN HEDEFİ JET SOSYETE

IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding ve Camper & Nicholsons Marinas International'ın, “Çeşme Marina” projesi ile Çeşme'yi uluslararası bir çekim merkezi haline getirmeyi planladığı bildirildi.

Çeşme Marina Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle kiralanan Çeşme Yat Limanı, geçekleştirilecek olan Çeşme Marina Projesiyle, önümüzdeki yaz mevsiminde dünya jet sosyetesinin yatlarına ev sahipliği yapacak.

30 Temmuz'da yer teslimi gerçekleştirilen Çeşme Marinanın işletmesini Camper & Nicholsons Marinas International'ın, mimari tasarımını ise Atelier Xavier Bohl ve Ayyapı Mimarlığın yapacağı belirtildi.

Ege ve Akdeniz kıyılarında bulunan limanlar içerisinde fiziki konumundan dolayı büyük öneme sahip olan marinanın, uluslararası standartlardaki hizmet kalitesi ve merkezi konumu ile önemli bir çekim merkezi ve yatçılar için uluslararası bir buluşma noktası haline geleceği ifade edildi.

IC Çeşme Marina Yatırım Turizm ve İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen, yeni kurulacak marinanın, Çeşme'nin benzersiz tarihi ve doğal mirasına önemli katkılarda bulunmanın yanı sıra Ege ile Akdeniz çanağındaki yüksek kaliteli yatçılık ve marinacılık çevresinin merkezinde yer alacağını belirtti.

Camper & Nicholsons Yönetim Kurulu Başkanı Nick Maris ise Çeşme gibi önemli bir noktada marina yatırımı yapmaktan memnun olduklarını, Çeşme'nin konum olarak Türk kıyılarının mücevheri olduğunu, ortaklarıyla birlikte, Çeşme Marina'yı Akdeniz ve Ege'deki marinalar içinde “mutlaka yaşanılması gereken yer” yapmak için çalıştıklarını bildirdi.

ÇEŞME MARİNA

Verilen Bilgiye göre, 400 tekne bağlama ve 100 tekne kara park kapasitesi ile hizmet verecek olan Çeşme Marina, 2009 yazında tam kapasite ile hizmet verecek.

Çeşme Marina'da yatçıların temel ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetlerin dışında, yat kulüp, spor ve sağlık merkezi, ticari alanlar, restoranlar, kafeler ve barlar ile ziyaretçilere değişik seçeneklerin sunulacağı belirtildi.

huriyet.com.tr


 

Editör: TE Bilişim