Hizmet denize indi

İTALYA’NIN Brindisi ve Ancona kentlerine sefer yapan Marmara Lines Reca’ya ait ‘Çeşme’ gemisinin hizmet birimleri işletmesini Fransız Sodexho üstlendi.

Çeşme, Brindisi-Ancona arasında sefer yapan yolcu gemisinin yiyecek-içecek ikramı, animasyon, kuaför hizmetleri, bar ve cafe işletmesi ile teknik hizmetleri entegre olarak Sodexho tarafından verilecek. 300 araç ve 972 yolcu kapasiteli gemi diğer firmaların çekilmesiyle bu yıl hatta çalışan tek gemi olacak. Sodexho Türkiye Genel Müdürü Eşref Hamamcıoğlu ve Marmara Lines Reca şirketinin sahibi Recep Ertuğrul, Çeşme Limanı’ndaki gemide bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Hamamcıoğlu, Sodexho’nun Çeşme gemisindeki hizmet birimlerini işletme işini alarak ‘en uzun mesafeli hizmet’ anlaşması yaptığını belirtti. Hamamcıoğlu, gemideki tüm hizmet birimlerinde Sodexho’nun elemanlarıyla hizmet verileceğini kaydetti. Hamamcıoğlu, Türkiye’de çok değişik sektörlere hizmet vermeyi hedeflediklerini, gemi fikrinin de buradan doğduğunu söyledi. Hamamcıoğlu, ayrıca enerji sektörü, residence ve büyük konut sitelerinin önümüzdeki dönemde ilgi alanlarına girecek sektörler arasında olduğunu belirtti. Hamamcıoğlu, Sodexho’nun hizmet sektörüne 40 yıl önce denizcilik sektöründe destek hizmeti vererek girdiğini hatırlattı.

Amaç maliyetleri azaltmak

Marmara Lines Reca şirketi sahibi Recep Ertuğrul ise bin 200 kişilik kapasiteye sahip gemide tüm hizmet birimleriyle ayrı ayrı ilgilenememesi ve maliyetlerin yüksek oluşu nedeniyle Sodexho şirketiyle anlaşma yaptığını söyledi. Yıllık yolcu sayısının 30 bin kişi olduğunu belirten Ertuğrul ‘Genelde yurtdışında yaşayan gurbetçileri taşıyoruz. Fiyatların yüksek olduğunu söylüyorlar. Bu, yakıt fiyatının yüksekliğinden kaynaklanıyor’ dedi.

Kaynak: STAR Gazetesi/TAHSİN AKÇA
 

Editör: TE Bilişim