Celebrity Constellation isimli gemi Marmaris’e ilk ziyaretini gerçekleştirdi
 

Celebrity Kruvaziyer firmasına bağlı “Solstice” (Gün Dönümü) klasındaki Celebrity Constellation isimli, lüks kruvaziyer gemi bugün Marmaris Liman’ına ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Sofistike bir ambiyansa sahip olan Celebrity Constellation gemisi, sabah saat 08:00’de, gemide bulunan 1,969 yolcu ve 906 mürettebatı ile Marmaris limanına yanaştı. Malta bayraklı 90,228 gros ton ve 294 metre uzunluğundaki gemi, çoğunlukla Amerika’lı, Kanada’lı ve İngiliz uyruklu turistlerden oluşuyor.
 
Her bir detayın özenle düşünülerek gemi yolcularının memnuniyeti için tasarladığı bu lüks geminin içinde yok yok. Gemide çeşitli açık büfe restoranların yanısıra Toskana menüsü sunan alakart restoranlarla, özel kahvelerin sunulduğu kafeler, yolcuların içkilerini yudumlayabileceği lounge barlar, sinema salonu, gece eğlencelerinin düzenlendiği konferans ve tiyatro salonu, kütüphane, kasino, spor salonu, büyük bir güzellik ve spa mekezi, havuzlar ve alışveriş merkezi bulunmaktadır. Bunların yanı sıra farklı bir deneyim yaşamayı arzu eden misafirler için de Napa Vadisi’nden esinlenerek oluşturulan şarap mahzeninden profesyoneller tarafından şarap tatma ve bilgi sahibi olma aktivitesi de bulunmaktadır.
 
Celebrity kruvaziyer firmasına ait bir geminin Marmaris’e ilk ziyareti olması nedeniyle, Celebrity Constellation gemi yolcuları limanda kurulan “mini Türk Pazarı”, Türk ezgileri ve Türk misafirperverliğiyle beraber Türk kültürünü yansıtan süpriz bir törenle karşılandı. Yolcular kırmızı güller ve güler yüzlerle karşılanırken, Mehteran takımının güzel müziği ve gösterisiyle de ilk kez tanışma fırsatı buldu. Mini pazarda bazı gemi yolcuları lokma, baklava, lokum, gibi geleneksel Türk tadları ikramını kabul ederken diğer yolcular da geleneksel Maraş dondurmasının ve sunumundaki muzurlukları izleyerek eğlendiler. Ayrıca, bu günün anısına gemi yolcularına kartpostal, magnet, kitap ayracı ve nazar boncuğu gibi çeşitli hediyeler de verildi.
 
Sıcak karşılamadan ve sapsarı parlayan güneşten çok memnun oldukları gözlenen gemi yolcuları bol bol fotoğraf çektiler. Yolcularının büyük bir çoğunluğu Marmaris’i keşfetmek ve alışveriş yapmak için çarşıya giderken, diğer yolcular da Marmaris’in etrafındaki diğer güzellikleri keşfetmek için farklı turlara çıktılar. Gemi gece saat 24:00’te Rodos limanına gitmek üzere Marmaris’den ayrılırken yolcuları renkli havai fişek gösterisi bekliyor. Gemi yolcuları, binbir rengin Marmaris körfezini ve gökyüzünü boyamasıyla ortaya çıkacak eşsiz bir görsel ziyafetle uğurlanacaklar.
 
Editör: TE Bilişim