Carnival Freedom'dan İzmir Limanı'na ilk ziyaret

Carnival Cruise Line'a ait, 3 bin yolcu, bin 200 mürettebat kapasiteli ‘Carnival Freedom’ adlı yolcu gemisi, İzmir Limanı'na ilk ziyaretini gerçekleştirdi

İlk sefer nedeniyle gemide düzenlenen törene İzmir Vali Yardımcısı Gülhan Sarıkaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, turizm acentesi Karavan Mar Genel Müdürü Gianlugi Baltazzi ve çok sayıda konuk katıldı.

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, geçen yıl İzmir'e 94 yolcu gemisinin sefer yaptığını belirterek, “2007 yılında 123 seferde 350 bin turist İzmir'e gelecek. İzmir Ticaret Odası Meclisi olarak İzmir'e gelen her turist için ayakbastı parası ödüyoruz. Bu yıl 700 bin dolar ödeyeceğiz.

İzmir'e 11 sefer yapacak bu gemi için ise sadece 83 bin dolar ayakbastı parası ödeyeceğiz. İzmir'e gelecek turistler için 1 milyon, 2 milyon dolar ayakbastı parası ödemeye hazırız. 70 bin üyesi olan İTO adına bu gemilerin İzmir'e gelmesinde emeği geçen herkese minettarız” dedi. Gemi kaptanı Craizo Daita ile yönetici John Heald, İzmir Vali Yardımcısı Gülhan Sarıkaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan ile Karavan Mar Genel Müdürü Gianlugi Baltazzi'ye plaket verdi.

Kaynak: DHA
Alıntı: Hürriyet Gazetesi
www.hurriyet.com.tr
Yayın Tarihi: 10 Mart 2007

Editör: TE Bilişim