Binali Yıldırım: Silivri'ye 450 tekne kapasiteli yat limanı yapılacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Cumhur İttifakı'nın Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz ile birlikte Silivri sahilindeki balıkçı esnafını ziyaret etti. Bir balık tezgahındaki balıkları inceleyen Yıldırım, deniz ve çiftlik levreğini basın mensuplarına gösterdi.

Balıkçı esnafıyla selamlaşarak fotoğraf çektiren Yıldırım, daha sonra sohbet etmek için bir süre burada oturdu. Bu sırada Behram Kamiloğlu adlı bir vatandaş, 2007 yılında Silivri'de birlikte çektirdikleri çerçeve içindeki fotoğrafı Yıldırım'a gösterdi. Yıldırım, Kamiloğlu'nun ricası üzerine fotoğrafı imzaladı. Çayların geç gelmesi üzerine Yıldırım'ın, "Çayı Dursun'a mı söylediniz?" demesi, gülüşmelere neden oldu. Yıldırım, kalktığı sırada gelen çayını ayaküstü içti. Yıldırım, daha sonra AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ve MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın ile Silivri seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

SİLİVRİ'YE 450 TEKNE KAPASİTELİ YAT LİMANI ,

Salondaki bir vatandaşın "tarım arazilerini alacaklar" söylemi üzerine Yıldırım, "Tarım arazilerini kimse alamaz. Tarım arazisi tarımla ilgili işlerde kullanılır. Orada da istihdama ihtiyacımız var" diye konuştu. Silivri'ye 450 tekne kapasiteli yat limanı yapılacağını açıklayan Yıldırım, bu limanda 120 metrelik 8 adet yüzer iskele olacağını söyledi. Yat limanının ilçeye istihdam sağlayacağını dile getiren Yıldırım, bu limandan Silivri'nin ulaşım ağının denizle de buluşturulacağını kaydetti. Yıldırım, Silivri'nin termal suyunun da değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, sağlık, dinlenme, spor alanı termal tesislerle birleştirilerek ilçenin gelir kaynaklarının arttırılacağını belirtti. Silivri'nin bir tarım ovası haline geleceğini anlatan Yıldırım, arazi büyüklüğünde İstanbul'un yüzde 16'sına sahip olan Silivri'nin, kentin ihtiyacını karşılayan bir merkez olmasını sağlayacaklarını vurguladı. Yıldırım, Silivri'nin Seymen Köyü'nün çiçek için çok özel bir ilgiyle ele alınacağını aktardı. 

Editör: TE Bilişim