BAYRAMDA CRUISE TURLARINA YOĞUN TALEP VAR

Bu bayram tatillerini kalabalıklardan uzak, uzun otobüs yolculukları yapmadan, şıklık ve konfor içerisinde, her güne başka bir limanda, yeni bir kentte uyanarak geçirmek isteyen seyahat severler tercihini cruise turlarından yana kullanıyor.

Ülkemiz son yıllarda limanlarıyla cruise sektörünün öncü ülkeleri arasında yer alarak cruise turları pazarında önemli büyüme gösteriyor. Türk seyahat severlerin gemi turlarına olan ilgisi son yıllarda oldukça fazlalaştı. Gemi seyahatleri kısa zaman diliminde, daha fazla yer görebilmek adına isabetli tercih oluyor. Kurban Bayramı’nı fırsat bilen birçok kişi tatil arayışlarına haftalar öncesinde başladı. Yol yorgunluğunun yaşanmaması her güne ayrı bir limanda veya kentte uyanılması bu bayram tatilcilerin tercihini cruise turlarından yana kullanmasına neden oluyor. Geçmiş senelere göre oluşan cruise turlarına olan ilginin arttığını ifade eden Cruise Brands Kurucusu Bülent Tatlav şu açıklamalarda bulundu:

Türk tatilcilerinin gemi turlarına olan ilgisi son yıllarda oldukça fazlalaştığını gözlemliyoruz. Bayram öncesi yaşadıklarımızda bunun en büyük kanıtları olarak gösterebiliriz. Turların satışı haftalar öncesinden tükendi. Gemilerin fiyat bazında yaptığı özel promosyonlar ve çocuklara uygulanan özel indirimler ile birlikte dünyanın her yerine her şey dahil konsepte gidebilme rahatlığı yaşanıyor. Bu sayede günden güne büyüyen ilgi organik bir şekilde artış gösteriyor. Türk tatilcilerinin gemi turlarını tercih etmesinin sebebi fiyat avantajı, aynı anda birçok rotayı görebilmesi ve güvenilir olmasıdır. Ancak Türk misafirlerimiz gemi gezilerini yeni yeni tanıyorlar. Gemilerin oldukça modern ve güvenli olduğunu, fiyatlarının kara turlarına göre uygunluğunu ve destinasyon çeşitliliği konusunu henüz yeni öğreniyorlar. Bazı kişiler gemi turunun pahalı olduğuna inanır fakat durum öyle değil. Cruise turlarına katılan kişiler sürekli bu programlara katılmak istiyor yani cruise turları alışkanlık yapıyor diyebiliriz. Cruise çok keyifli bir tatildir.”

Editör: TE Bilişim