Barış gemisi yolcularının zorunlu tatili 

İZMİR Limanı'na 700'e yakın yolcusuyla demir atan, içinde Japonya'ya atılan atom bombasının izlerini taşıyan yaşlıların da bulunduğu Barış Gemisi (Peace Boat), arıza nedeniyle 10 gündür kenten ayrılamıyor.

Arızalandığı için İzmir Limanı'nda bekleyişi devam eden Barış Gemisi'nin 700'e yakın yolcusu, fırsattan yararlanıp, İzmir'i karış karış geziyor. Sempatik davranışları, saygılı tavırlarıyla dikkat çeken Japon konuklar, gün boyu alışveriş yaparak, kent ekonomisine katkıda da bulunuyor. Geminin yolcuları kafelerde vakit geçirip, restoranlarda yemek yiyor, çarşıda geziyor, hatta körfez vapurlarına biniyor. Geldikleri geminin kendilerinin evi olduğunu her fırsatta dile getiren, İzmir'de gördükleri sevgi karşılığında zafer işareti yapan Japonlar, hallerinden şikayet etmiyor.

HİROŞİMA'NIN İZLERİ İZMİR'DE

ABD'nin 1945 yılında Hiroşima'ya attığı atom bombasının etkisinin izlerini hala yüzünde taşıyan gemi yolcularından Chiyoko Motumura, ilk kez geldikleri İzmir'in havasının, insan sevgisinin, tarihi ve kültürel değerlerinin kenidisini çok etkilediğini belirterek, “Gemizimizin İzmir'de arıza yapması iyi oldu. Üç günlüğüne geldiğimiz İzmir'de 10 gündür kalıyoruz. Bu sürede içinde kenti, insanlarınızı yakından tanıma fırsatımız oldu. Bir barış kenti olan İzmir'de bulduğum moral yüzümdeki atom bombasından kalma izleri adeta sildi. Pasifikten başlayan yolculuğumuzda en çok bu kentte mutlu olduk” dedi. Gemideki motor arızasının giderilmeye çalışıldığı öğrenildi.(dha)

hurriyet.com.tr/Mustafa Oğuz

 

Editör: TE Bilişim