Barış gemisi Kuşadası'nda

Barış ve dostluk için dünyayı gezen Peace Boat (Barış Gemisi), savaş karşıtlarından oluşan 800 yolcusuyla Aydın'ın Kuşadası Limanı'na demirledi.

Gemiden inen Japon turist kafilesi, otobüslerle Efes, Meryemana, Saint Jean Kilisesi ve Didim'deki tarihi yerleri gezdi, turistlerin bir kısmı ise alışveriş merkezlerine yöneldi.

Clipper Pasific adını da taşıyan 'Peace Boat'da, 2. Dünya Savaşı sonunda ABD tarafından Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atom bombası atılması sırasında yaralanan, olayın görgü tanığı 150 yolcunun da bulunduğu öğrenildi.

Gemi acentesi Tigris'in Yönetim Kurulu Başkanı Davut Günaydın, 'Peace Boat'ın amacının, Japonya'dan başlayan ve 105 gün süren gezi boyunca ziyaret edilen ülkelerin insanları ile iletişim kurmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Merkezi Japonya'da bulunan, ancak dünyada aynı amaçla çalışmalar yapan tüm örgütlenmelerle ortak organizasyonu olan Peace Boat, uluslararası insan hakları, barış, eşitlik ve çevre hakları için mücadele veriyor. Bazen aylar süren gemi gezileri, dünya çapında eğitim programları düzenleyerek, dünyada politik değişim ve gelişmelere dikkat çekiyor. Geminin bu seferinde, 800 yolcunun içinde 2. Dünya Savaşı'nın sonunda Amerikalılar tarafından Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombasında yaralanan 150 kişi de bulunuyor."

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim