İZMİR- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Türk halkına deniz turizmini sevdiren ve 21 bin 500 kişiyi vizesiz olarak Ocean Majesty gemisi ile Ege Adaları ile Adriyatik’te gezdiren Türk halkını gemi turizmi ile tanıştıran ve 3'cü yılını dolduran Cruise Holidays’i kutladı.

apex-bakan-yildirim-2.jpg

Bakan Binali Yıldıdrım Cruise Holidays Yönetim Kurulu Üyesi Ali Buyan, Genel Müdür Mehmet Buyan ve öğrencilerle

apex-bakan-yildirim-2a.jpg
Bakan Binali Yıldırım, Cruise Holidays Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Buyan ve Ali Buyan'ı ve Ege Bölge Müdürü Figen Beloğlu'na gençleri deniz turizmine kazandırdıkları için teşekkür etti.

apex-bakan-yildirim--01.jpg

“Gemiye binmeyen kalmasın” diyen Bakan Yıldırım gemide staj gören Adıyaman Turizm ve Otelcilik Okulu’ndan 5 öğrencinin staj yaptığını öğrenen Bakan Yıldırım “Cruise Holidays hem Türk gemileri hem de dünya denizlerindeki gemiler için Türk personel yetiştirerek çok önemli ve tarihi bir görev yapıyor” dedi.

apex-bakan-yildirim-1a.jpg

apex-bakan-yildirim-3.jpg

apex-bakan-yildirim--02.jpg

apex-bakan-yildirim-5.jpg
İzmir Limanı yöneticileri törene katıldı

CRUİSE HOLİDAYS ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSLENİYOR

Bakan Yıldırım havacılıkta “Uçağa binmeyecek kimse kalmayacak” diyerek yola çıktıklarını hatırlatarak “Cruise Holidays’te gemi seyahatine çıkmayacak diyerek denizlerde önemli bir misyon üsleniyor” dedi.

2012'nin ilk yarısında Türkiye'ye kruvaziyer gemisiyle gelen her dört turistten birinin İzmir'e geldi. Kruvaziyer gelişimini en hızlı gösteren İzmir olunca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'i kruvaziyer turizm merkezi haline getireceklerini söyledi. Türkiye'ye gelen 2 milyon 191 bin turistten 502 bin 904'ünün İzmir'i tercih ettiğini kaydeden Yıldırım, bu yılın ilk yarısında da Türkiye limanlarına yanaşan 362 gemiden 91'inin İzmir'e geldiğini ve böylece bu dönemde Türkiye'yi ziyaret eden 630 bin turistten 151 bin 733'ünün de İzmir'i tercih etmiş olduğunu ifade etti. Yıldırım, İzmir'i kruvaziyer turizminde daha ileri noktalara taşımak için yeni yatırım kararları bulunduğunu da söyledi..

apex-bakan-yildirim-16.jpg

Majestik International Cruises Başkanı Michael Lambros, Bakan Binali Yıldırım'a verdiği destek nedeniyle teşekkür ettikten sonra plaket verdi.

apex-bakan-yildirim-11.jpg
Osman Erler, Ali Buyan, Michael Lambros, Bakan Binali Yıldırım, Figen Beloğlu, Mehmet Buyan

apex-bakan-yildirim-3a.jpg
 Majestik International Cruises Başkanı Michael Lambros, Bakan Yıldırım'a plaket verdi

BAKAN YILDIRIM CRUISE HOLIDAYS’E TEŞEKKÜR ETTİ


İzmir Alsancak Limanı’nda Cruise Holiday işlettiği Ocean Majesty gemisinde düzenlenen 3’cü yıl kutlama törenine katılan Bakan Yıldırım İzmir’in günden güne büyüyerek geliştiğini ve deniz turizminde önemli yere geldiğini belirterek “İzmir’e katkı sağlayan Cruise Holidays’e ve Majestik International Cruises Başkanı Michael Lambros’a teşekkür ederim. Türkiye’nin gelişmesine, turizmine, ticaretine, ekonomisine katkıda bulunanlara destek olmak bizim görevimizdir. İzmir için taş üstüne taş koyanların her zaman yanındayız ve onlar bizim başımızın tacıdır.”

apex-bakan-yildirim-4.jpg

MEHMET BUYAN. 49 SEFERDE 21 BİN 500 KİŞİYİ GEZDİRDİK

Cruise Holidays’in bağlı olduğu Apex Tour’un Genel Müdürü Mehmet Buyan, İzmir Liman Başkanlığı, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Liman Emniyet Müdürlüğü’nün deniz turizminin gelişmesi için büyük gayret gösterdiklerini belirterek “Yolculara gösteren kolaylıklar sonucu her yıl gemi turizmini tercih edenler artıyor. İlk yılda 49 seferde 21 bin 500 kişiye yüzde 89 memnuniyet ile hizmet verdik. Türk halkının Yunan Adaları, Dalmaçya sahillerine vizesiz olarak Ocean Majesty gemisi ile gezmelerini sağladık. Ocean Majesty gemisi 2012 yılı seferlerinde geçtiğimiz yıllara göre büyük rağbet görüyor. Yılın ilk seferi olan Dalmaçya sahillerine 550 yolcu ile hareket ettik. Başarılı gemi personeli ve rehber kadromuzla en iyi hizmeti sağlamak için 2012 yılında 30 sefer planladık” dedi” dedi.

apex-bakan-yildirim-6.jpg

TURİZM ÖĞRENCİLERİ GEMİDE STAJ YAPIYORLAR

Hedeflerinin yüzde 100 müşteri memnuniyeti olduğunu belirten Cruise Holidays Operasyon Müdürü Orhan Üstündağ. Ocean Majesty gemisinde Adıyaman Turizm ve Otelcilik Okulu’ndan 5 stajyer öğrenci bulunduğunu söyledi. Hepsi genç ve heyecanlı olan öğrencileri gemi turizmine kazandırmayı amaçladıklarını belirten Üstündağ “Bunu sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiriyoruz. Gemilerde Türk personele ihtiyaç var. Bu amaçla üniversite turizm işybirliğini kurduk. Öğrenciler Hatay, İzmir, Düzce, İstanbul ve Ankara kökenliler. Hem yabancı dillerin geliştiriyor, hem de gemi turizmindeki beklentileri yerinde öğreniyorlar. Bu çalışmayı önümüzdeki dönemlerde çeşitli turizm okulları ile işbirliği içinde sürdüreceğiz. Cruise Holidays olarak dünya denizlerindeki yüzen saraylar için Türk personel yetiştiriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim