Boat Show'un Kare As'ı

9 Şubat'ta başlayıp 18 Şubat'ta sona eren Avrasya Boat Show, denizcilikle ilgilenen pek çok kişinin bir araya geldiği önemli bir etkinlik oldu. Tekne ve yelkenlilere meraklı denizsever jüri üyelerimize, fuarın en iyilerini sorduk. İşte Avrasya Boat Show'un bu yılki gözdeleri

Beneteau
Avrasya Boat Show'un en çok ilgi gören teknelerinden Beneteau, Turgay Noyan, Handan Güçyılmaz, Tuba Noyan, Alp Ülgür, Naci Kuriş, Necati Zincirkıran, Osman Atasoy ve Türk Yelken Vakfı Başkanı Azat Baykal'ın favorilerinden. Tuba Noyan "İç hacmi çok geniş ve ferah. Yeni nesil gezi teknesi olarak çok başarılı," diyor.
(Aldığı oy: 8) * * * * * * * *

Jeanneau
Turgay Noyan
Boat Show'da en beğendiği teknelerden biri olarak Jenneau 45'i gösterirken, Handan Güçyılmaz, Jeanneau 42'yi tercih ediyor. Osman Atasoy, Orhan Gorbon, Azat Baykal ve Alp Ülgür de Jeanneau markasını tercih edenlerden. Beneteau'nun kardeş firması olan Jeanneau, Necati Zincirkıran'ın da beğenisini kazandı.
(Aldığı oy: 7) * * * * * * *

Najad
Özellikle teknede yaşamak isteyenler için uygun seçim olan Najad 405, Osman Atasoy, Tuba Noyan, Turgay Noyan, Cengiz Arsay, Alp Ülgür ve Azat Baykal'ın oy verdiği teknelerden. Azat Baykal Najad için, "Görünüşü, duruşu güven veriyor," diyor.
(Aldığı oy: 6) * * * * * *

Azimut
Naviga
dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Tuba Noyan'ın yanı sıra Orhan Gorbon, Necati Zincirkıran ve Cengiz Arsay, Avrasya Boatshow'da sergilenen İtalyan markası Azimut'u beğendiklerini belirtiyor. Noyan, Azimut için "Lüks ve konforlu," diyor.
(Aldığı oy: 4) * * * *

Bavaria
Handan Güçyılmaz,
Bavaria Cruiser 33'ü ekonomik ve ferah olduğu için tercih ettiğini belirtirken, Naci Kuriş de bu modelin Avrasya Boat Show'un en başarılılarından biri olduğu düşüncesinde.
(Aldığı oy: 2) * *

Evadne
Turgay ve Tuba Noyan, Evadne'yi Avrasya Boat Show'da sergilenen en iyi teknelerden biri olarak kabul ediyor. Yerli yapım olarak fuarın gözbebeklerinden biri olan Evadne, Tuzla'daki bir tersanede üretiliyor.
(Aldığı oy: 2) * *

Hanse
Atlantik Okyanusu'nu geçen ilk Türk kadını Handan Güçyılmaz ve Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Naci Kuriş, Alman markası Hanse'yi tercih ediyorlar. Avrasya Boat Show'da sergilenen Hanse, eski görünümlü tekneleriyle de tanınıyor.
(Aldığı oy: 2) * *

Vicem
Necati Zincirkıran
ve Cengiz Artam'ın Avrasya Boat Show'daki tercihi olan Vicem yatları, 1990'dan beri Türkiye'de üretiliyor. Vicem'de üretilen her tekne, sahibinin kişisel alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özel tasarlanıyor.
(Aldığı oy: 2) * *

Denmar
Türk Yelken Vakfı Başkanı Azat Baykal, Denmar için "Üç metre 66 santimetre boyunda, torunumla birlikte yelken yapabileceğim bir tekne. Çocuğunuza bu tekneyle yelken öğretebilirsiniz," diyor.
(Aldığı oy: 1 ) *

Viking Marin
Cengiz Arsay, bu yıl Avrasya Boat Show'da, 285 Pilot, 34 Fly ve 465 Fly modellerini sergileyen Viking Marin'in teknelerini beğendiğini belirtiyor. Viking Marin'in seri tekne kategorisindeki bayrak gemisi 465 Fly, ünlü İtalyan tasarımcı Fulvio De Simoni imzasını taşıyor.
(Aldığı oy: 1) *

TOP 10

1. Beneteau
2. Jeanneau
3. Najad
4. Azimut
5. Bavaria
6. Evadne
7. Hanse
8. Vicem
9. Denmar
10. Viking Marin

Turgay Noyan (SABAH gazetesi Denizcilik Editörü)
*
Najad
* Jeanneau
* Beneteau
* Evadne

Cengiz Arsay (MARİNTEK Genel Müdürü)
*
Vicem
* Viking Marin
* Najad
* Azimut

Necati Zincirkıran (Gazeteci yazar)
*
Vicem
* Beneteau
* Azimut
* Jeanneau

Azat Baykal (Türk Yelken Vakfı Başkanı)
*
Beneteau
* Najad
* Jeanneau
* Denmar

Osman Atasoy (Uzaklar adlı teknesiyle dünyayı dolaşan denizci, TV yapımcısı)
*
Najad
* Beneteau
* Jeanneau
* Dufour

Naci Kuriş (Türk Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi)
*
Beneteau
* Bavaria
* Comet
* Hanse

Handan Güçyılmaz (Atlantik Okyanusu'nu geçen ilk Türk kadın kaptan)
*
Beneteau
* Jeanneau
* Bavaria
* Hanse

Tuba Noyan (Naviga dergisi Genel Yayın Yönetmeni)
*
Evadne
* Najad
* Beneteau
* Azimut

Alp Ülgür (Marmara Yelken Kulübü Teknik Üyesi)
*
Najad
* Jeanneau
* Beneteau
* Defour

Orhan Gorbon (Boğaziçi Üniversitesi Yelken Kulübü kurucu üyesi, yelkenci)
*
Jeanneau
* Azimut
* J- Boats
* Numarine

Kaynak: SABAH Gazetesi

Yayın Tarihi: 24 Şubat 2007

Editör: TE Bilişim