Her yıl turizm mevsiminde İstanbul ve Kuşadası’na demirleyen Cruises olarak tanımlanan dev turistik gemilere artık Türkiye’den de yolcu alınacak.

Arkas Denizcilik AŞ’nin İtalyan Mediterranean Shipping Company (MSC) şirketiyle ortak kurduğu MSC Cruises Türkiye ile İstanbul’dan ve Kuşadası’ndan gemilere binilebilecek.

Türkiye’den her yıl binlerce kişi Cruises tipi gemilerle turlara katılıyor. Ancak, bu turları düzenleyen firmaların Türkiye’de temsilcilikleri bulunmuyordu. Bu turlara katılmak isteyenler yurtdışına gidip oradan gemilere binebiliyordu. Arkas Denizcilik AŞ, İtalyanların ünlü denizcilik firmalarından MSC ile, MSC Cruises adıyla ortak bir firma kurdu. Türk turistler MSC Cruises Türkiye şirketi sayesinde bu seneden itibaren, yüzen otellerin gezilerine İstanbul ve Kuşadası’ndan katılacak.

Dev gemilerle ilk tur 27 Nisan’da başlayacak. 2 bin 200 kişilik MSC Opera isimli gemiyle bir haftada Ege ve Adriyatik denizindeki 4 ülkeyi kapsayan tur yapılacak. 7 gün sürecek tur güzergâhı şöyle: İstanbul-Kuşadası, Hırvatistan’ın Dubrovnik, İtalya’nın Venedik, Bari, Tümbet Yunanistan’ın Katakolon, Kuşadası, İstanbul. Turlar 12 Ekim’e kadar sürecek. MSC Opera gemisi 2004 yılında denize indirildi. Beş yıldızlı lüks yüzer otel özelliğine sahip gemide müşterilere her türlü hizmet veriliyor. Gemide, Akdeniz mutfağının sunulduğu restoranlar, tiyatro salonu, cafeler ve alışveriş mağazaları gibi imkanlar sunuluyor. Yolcular için ayrıca, yüzme havuzları, spa, fitness ve güzellik merkezi, sauna, çocuk kulübü de bulunuyor.

 Kabinlerde iç, dış, balkonlu ve süit seçenekleri var. Bir haftalık turun ücretinin ortalama bin Euro olması bekleniyor.

İtalyan MSC Cruises şirketinin diğer gemileri ise, yaz ayları boyunca, Akdeniz, Baltık başkentleri, Norveç Fiyortları, Fas, Kanarya Adaları gibi yerlere; kış aylarında ise Karayipler, Panama Kanalı ve Güney Amerika seferlerini yapıyor. Cruises gemileri, büyük firmalar tarafından kiralanıp geniş çaplı toplantılar için de kullanılabiliyor.

(Zaman Gazetesi)

Editör: TE Bilişim