'Arap Baharı', Gemi Turizminde Kış Etkisi Yarattı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde kruvaziyer gemi turizmi sezonu kapanırken, turuzmciler gelecek yıl, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde ortaya çıkan ve 'Arap Baharı' olarak nitelendirilen isyanların etkisinin olumsuz olacağı görüşünde. Marmaris Liman İşletme A.Ş. Müdürü Şükrü Tugay, "Kruvaziyer firmaları düşen satışlarını artırmak için Doğu Akdeniz rotalarını listelerinden çıkardı. Bu rota değişikliğinden en çok İstanbul etkilenecek" dedi.

Muğla Bölgesi'nin lüks yolcu gemilerinin gözde uğrak yeri olan Marmaris Limanı, 105 gemi ve 149 bin turist ile bu yılı geride bıraktı.

ABD ve Avrupa'da katıldığı üç büyük uluslararası cruise fuarından dönen Marmaris Liman İşletme A.Ş. Genel Müdürü Şükrü Tugay, 2012 kruvaziyer turizminden beklentileri ile endişelerini DHA'ya değerlendirdi.

Genel Müdür Şükrü Tugay, Nisan ayında Mısır başta olmak üzere Ortadoğu ile Kuzey Afrika ülkelerinde başlayan ve 'Arap baharı' adı verilen halk ayaklanmalarının, Türkiye limanlarına uğrayan lüks yolcu gemilerin artmasına neden olduğunu hatırlattı.

Tugay, "Ancak saman alevi gibi parlayan bu baharın, geri dönüşü gelecek yıl çok ağır olacak. Bu ülkelerinin mağduriyetinin bizim baharımız olmayacağı, bu rüzgarın bir de geri dönüşü olacağı baştan belliydi" dedi.

Editör: TE Bilişim