Antalya, Ana Liman Oluyor

Tura Turizm ve Antalya Büyük Liman işletmecisi Port Akdeniz’in organizasyonuyla, Akdeniz’deki dev kapasiteli yolcu gemileri ana liman olarak Antalya’yı seçmeye başladı. Antalya merkezli turlara başlayan Alman lüks tatil gemisi Aida, bir haftalık Akdeniz ve Ege’de turlarını sürdürüyor. Dünyanın en önemli kruvaziyer şirketlerinden biri olan ve 46 yıldır turizme hizmet veren Tura Turizm, Avrupa’nın dev kapasiteli lüks yolcu gemilerinin ana liman olarak Antalya’yı seçmelerini sağlıyor.

40 milyon dolar

Antalya, deniz trafiğiyle Türk turizm ekonomisine yıllık 40 milyon dolar sağlamış olacak. Tura Turizm’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Leyla Öner, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Büyük sabır ve mücadele ile Türkiye’ye kazandırdığımız Ana Liman (Main Port) projesi sayesinde Almanlar’ın en büyük kruvaziyer gemisi olan ‘Aida’ ile yılda 28 sefer gerçekleştiriceğiz. Antallya, Marmaris, Santorini, Girit, Limasol, Atina, Rodos hattında turlar düzenleyen seyahatin her seferinde yaklaşık ortalama 3 bin 600 kişilik trans gerçekleştiriyoruz” dedi.

Aida örneği

Geçen yıllarda Yunanistan’ın Heraklion Limanı’nı Ana Liman olarak kullanan, bu sezondan itibaren Tura Turizm ve Antalya Büyük Liman işleticisi Port Akdeniz işbirliği ile Antalya Limanı’nı kullanmaya başlayan Aida, geçen hafta üçüncü turunu tamamladı, dördüncü seferine çıkkı. Antalya Limanı’nı Ana Liman olarak seçen 70 bin grostonluk, 11 katlı, 320 metrelik Alman Aida’daki yolculara, 750 personel hizmet veriyor. Tatil gemisinde tiyatro, sinema salonu, yüzme havuzu, alakart ve açık restoranlar, cafe bar, disko, mini golf ve voleybol sahası bulunuyor.

Editör: TE Bilişim