Karavan Turizm Akdeniz Bölge Müdürü Sami Simi, "Geçen yıl 30 gemiyle 21 bin 924 turist gelmişti. Yılsonuna kadar 15 gemi daha sefer yapacak. Sezon sonu Eylül-Ekim-Kasım ayları Akdeniz bölgesinde çok güzel geçer. Bizler de firma olarak kasım sonuna kadar kurvaziyer tatilcilerini Alanya'ya getireceğiz" dedi. Amerika ve Avrupa'da düzenlenen birçok fuarda Alanya Limanı'nın tanıtımlarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Simi, "Yaklaşık 3-4 yıldır bu fuarlarda tanıtım gerçekleştiriyoruz. Alanya Limanı bu anlamda yükselen bir gemi trafiğine sahip oldu" dedi.

ALMANLAR BU KEZ DENİZDEN GELDİ

Alanya, sezonun son günlerinde lüks gemileri ağırlamaya devam ediyor. Sezonun 22'inci kruvaziyer gemisi, Cumartesi günü saat 10.00’da Alanya’ya geldi. Rodos Adası’ndan hareket eden Bermuda bayraklı Artania adlı lüks gemi, ilk kez Alanya'ya geldi. Lüks gemide 508 mürettebat ve 765 Alman yolcu bulunuyor. Gemiden inen Alman turistlerden bazıları alışveriş yaparken, bazıları da ilçenin tarihi mekanlarını gezdi.

Ayrıca Malta bayraklı 'Thomson Celebration' adlı lüks kurvaziyer gemisi, bin 191 İngiliz yolcusu ve 520 mürettebatı ile dün Antalya'nın Alanya Limanı'na demir attı. Güney Kıbrıs'ın Larnaka Limanı'ndan hareket eden kruvaziyer gemisi, bu yıl 9'uncu kez Alanya'ya geldi.

Editör: TE Bilişim