Alanya Limanında Kruvaziyer sayısı arttı

Antalya'ya gelen yolcu gemisi sayısının 100'e ulaşacağı, Alanya'yı ise 2012'de 36 bin kurvaziyer yolcusunun ziyaret ettiği bildirildi.

Antalya ve Alanya limanlarına gelen yolcu gemisi sayısının arttığı bildirildi. Konuyla ilgili ilgi veren Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Limancılık, Gemi Acenteciliği ve Kruvaziyer Turizm İhtisas Komisyonu artan trafik nedeniyle Global Holding’e bağlı Port Akdeniz Liman İşletmesi’nin Antalya Limanı’na 40 milyon dolarlık yatırım yapacağını bildirdi.

Ata Küner Başkanlığı’nda gerçekleşen DTO Antalya Şubesi’nin Aralık ayı toplantısında konuşan DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol Komisyonda sektörle ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi. Toplantıda konuşan Port Akdeniz Liman İşletmesi Genel Müdürü Özgür Sert şunları söyledi:

"Antalya limanına uğrayan yolcu gemisi sayısı da 100’e ulaşacak. Kruvaziyerle gelen turist sayısında da yüzde 30 artış bekliyoruz. Umarız ki hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Eğer yolcu gemisi uğraklarıyla ilgili bir yatırım ihtiyacı ortaya çıkarsa orta vade için söylüyorum ama şu an için böyle bir yatırım gözükmüyor ama biz her zaman yatırım yapmaya hazırız.

Antalya limanının genişlemesi için valiliğin yürüttüğü bir proje var. Bu projeye bizden bir yatırımcı olarak destek istenirse biz destekte bulunuruz. Bizde bu yatırımın içine elbette girmek isteriz. Antalya’nın geleceğini biz iyi görüyoruz. Antalya’nın daha çok büyüyeceğini öngörüyoruz.’’

Bu arada Alanya'ya yılın son kruvaziyer gemisiyle 2 bin 782 yolcu geldiği, yıl içinde Alanya'ya gelen yolcu gemisi sayısının 31, bu gemilerle gelen yolcu sayısının da 36.673'ü bulduğu bildirildi. Konuyla ilgili olarak Alanya Liman İşletmeleri Denizcilik Turizm A.Ş. (ALİDAŞ)'tan yapılan açıklamada Alanya'ya 2012 yılında gelen son geminin Bahama bandıralı 'Norwegian Jade' olduğu,  geminin  11 katlı 295 metre uzunluğunda, 93 bin grostonluk lüks gemi, 3'üncü kez Alanya Limanı'na demir attığı ifade edildi.
Editör: TE Bilişim