ALANYA LİMANI'NA BİR ANDA BEŞ GEMİ

Alanya Liman İşletmeleri (ALİDAŞ), Alanya Limanı'na ilk kez Vevobahis 5 geminin aynı gün geldiğini açıkladı. Bunun bir rekor olduğu ifade edilen açıklamada 5 gemiden yaklaşık 4 bin yolcunun Alanya'ya giriş yaptığı belirtildi.

Alanya Limanı'nın uzatılması çalışmalarının devam ettiğinin ifade edildiği açıklamada, 'Gemiler belli aralıklarla Alanya Limanı'na yanaştı. Alanya'da bir gün geçirecek olan gemi yolcuları Alanya ekonomisine canlılık getirdi' denildi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ve ALİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç, 5 geminin Alanya Limanı'na ilk kez yanaştığını söyledi.

TRAFİĞİ KİLİTLEDİLER

Başkan Kerim Taç, '5 gemi aynı anda limana yanaşamıyor. Ancak iskelenin uzatılması çalışmalarının bitmesiyle Alanya Limanı'na 5 gemi rahatlıkla yanaşabilecek' dedi.

Bu arada gemi ile gelen yaklaşık 4 bin yolcu Alanya'ya giriş yapınca trafik kilitlendi. Tur operatörleri tarafından kiralanan arabalar ile Alanya'yı gezecek olan gemi yolcuları Alanya caddelerinde trafik sıkışıklığına neden oldular.

Özellikle Atatürk Caddesi, İstanbul trafiğini aratmadı. Şehir merkezinde ise gemi ile gelen turistlerin yarattığı hareketlilik esnafı memnun etti.

Kaynak:Adem TEKİN-Akşam

Editör: TE Bilişim