AIDA Antalya’nın önünü açacak

Antalya merkezli turlara yarın başlayacak lüks tatil gemisi AIDA, gelir düzeyi yüksek Avrupalı turistleri Antalya'ya getirecek. 

 AIDA gemisinin Türkiye'deki yetkili acentesi Inchcape Gemi Acentesi Operasyon Müdürü Murat Çiçeklisoy, Avrupa'nın en lüks gemilerinden AIDA'nın Antalya merkezli seferlere başlayacağını ve ilk seferin yarın gerçekleşeceğini bildirdi. 2 bin 500 kişi kapasiteli geminin 29 Ekime kadar her hafta Antalya başlangıçlı turlara çıkacağını kaydeden Çiçeklisoy, geminin yolcularının çoğunluğunu Alman turistlerin oluşturacağını söyledi.

AIDA gemisinin 29 Ekime kadar 28 sefer yapacağını vurgulayan Çiçeklisoy, 252 metre boyunda, 69 bin 200 grostonluk gemi AIDA'nın 570 mürettebatının bulunduğunu belirtti.

Çiçeklisoy, AIDA'nın uçaklarla Antalya'ya gelen yolcuları alarak İstanbul, İzmir, Tire, Rodos'a götürdükten sonra tekrar Antalya'ya döneceğini, bu turu tamamladıktan sonra ikinci turuna yine Antalya'dan başlayacağını, Antalya'dan Marmaris, Santorini, Heraklion, Port Sait'e gideceğini ve yine Antalya'ya döneceğini belirtti.

AIDA'nın Antalya'yı tercih etmesinde başlıca etkenin Antalya Havalimanı'ndan Avrupa'nın bir çok ülkesine direkt uçuşların olması ve limanın yenilenmesi olduğunu anlatan Çiçeklisoy, gemide tiyatro, sinema salonu, yüzme havuzu, alakart ve açık restoranlar, cafe bar, disko, mini golf ve voleybol sahası bulunduğunu, bu gemiden yararlanmak isteyenlerin bir haftalık tur için tam pansiyon 2 bin 500 avro ödemesi gerektiğini bildirdi.

Kruvaziyer turizminde milat

Antalyalı armatör ve Antalya Limanı ortaklarından Hasan Akıncıoğlu da AIDA gemisinin Antalya'dan seferlere başlıyor olmasının Antalya turizminde bir milat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Akıncıoğlu, şöyle konuştu:

''AIDA gemisinin Antalya'da seferlere başlıyor olması Antalya turizminde bir milat olarak değerlendirilmelidir. Çünkü AIDA'dan sonra dünyanın önde gelen diğer gemileri de gelecektir. Önümüzdeki yıllarda Antalya Limanı'nı yoğun şekilde kullanacaklardır. Bunun sebebini de Antalya turizminin entegre bir şekilde gelişmiş olmasına bağlıyoruz. Şu anda Antalya Limanı'nda yolcu terminali de 650 metrekareden, bin 650 metrekareye çıkarılarak modern bir terminal binası haline getirildi. Terminal binası havaalanı standardına kavuşturuldu. Dolayısıyla Antalya'ya deniz yoluyla da ciddi oranda turist gelecektir. AIDA gelecek yıl iki gemi ile seferlere çıkacak ve Antalya Limanı'nı bağlama limanı olarak kullanacak. Gemilerin yolcusu Antalya Limanı'nda değişecek.''

Editör: TE Bilişim