Türkiye, kruvaziyer turizminden aldığı payı arttırmayı hedeflerken, kruvaziyer endüstrisinin önemli isimleri de İstanbul'da yapılacak olan konferansta konuşmacı olarak yerlerini alıyor.

SeaDream Yat Kulübü Başkan Yardımcısı Graeme Adams, Louis Cruises Deniz Operasyonları Kıdemli Genel Müdürü kaptan Vassillios Gazikas, Carnival Şirketi Başkan Yardımcısı Glora Israel,  2nci Seatrade Kış Kruvaziyer Forumunun prestijli konuşmacılar listesinde en son yer alan isimler. Forum, 7 haftadan az bir zaman içerisinde İstanbul'da yapılacak.

Gerçekleştirlecek olan etkinliğin konferans bölümü  Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan bir kruvaziyer turizm merkezi  olarak Türkiye'yi de ele alacak. Türkiye, son zamanlarda kruvaziyer endüstrisi ile ilişkisine özel bir önem verdi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İzmir'de 14 kruvaziyer limanının başkanlarıyla bir toplantı yaparak ülkeninkruvaziyer turizm endüstrisinin gelişmesinin devamını konuştu. İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıya katılan katılan liman idaresi delegelerikruvaziyer limanlar birliği kurulması yönündeki bir öneriye destek verdiler.

Yakıt maliyetleri Karayip kruvaziyer limanlarına yolcu götürmeyi daha az ekonomik hale getirmişken, önümüzdeki yıllarda Akdeniz limanlarında hem yazın hem de kışın daha fazla kruvaziyer gemisinin sefer düzenlenmesi bekleniyor. Kış kruvaziyer turizminin birtakım zorlukları yok değil, doğru rota planlaması, hava koşullarına bağlı olmayan limanlara çıkmak önemli. Ama geleneksel yaz mevsimi turlarıbittikten sonrası için giderek daha fazla gemi tur planladığından bu alanda önemli bir büyüme potansiyeli bulunmakta.

Birçok üst dğzey güzergah  planlayıclarıı ve denizcilik operasyonlarına karar veren kişiler şimdiden İstanbul'da konuşmacı olarak seçildiler, en son açıklanan katılımlarla temsil edilecek olan kruvaziyer turizminde marka olmuş şirket sayısı 13'e yükseldi.

Etkinliğin atölye oturumlarında katılan kruvaziyer rotaları için her biri kendi markalarının karar verme sürecinde yer alan konuşmacılarla birebir tanışmak için de fırsat yaratacak.

2nci Seatrade Kış Kruvaziyer Forumu, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde ve Tura Turizm ile birlikte 5-7 Aralık 2011 tarihleri arasında Çırağan Kempinski Otelinde yapılacak. Etkinlikle ilgili daha fazla bilgi www.wintercruisingforum.com adresinden edinilebilir.

Editör: TE Bilişim