Ortadoğu Antalya Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Rasim Şinel, '2006 yılında Antalya'ya 80 ile 100 arasında kruvaziyer gemisi beklendiğini' söyledi.

Antalya'daki kruvaziyer turizmini değerlendiren Ortadoğu Antalya Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Rasim Şinel, 2006 yılında kruvaziyer turizminde patlama yaşanacağını ifade etti. Özellikle bu yılın ekim ayında kruvaziyer gemi girişinde geçen yıla oranla yüzde 50 artış olduğunu belirten Şinel, 'Buna karşın 2005 yılı toplam rakamlarına bakıldığında geçen seneye oranla terör ve güvenlik nedeniyle fazla bir artış yaşanmadı' dedi.

Kruvaziyer gemileriyle kültür ve alışveriş olmak üzere iki tür turistin geldiğine dikkat çeken Şinel, 'Kültür için gelenler tarihi ve turistik mekanları tercih ediyor. Alışveriş için gelenler ise daha çok şehrin merkezi yerlerine yöneliyor. 2006'da Antalya'ya 80 ile 100 arasında gemi bekliyoruz. 2005 yılında 34 gemi geldi. Önümüzdeki yıl kruvaziyer turizmi yılı olacak. Ortalama bin yolcu kapasiteli olan bu gemiler şehre yaklaşık 600 bin dolar gelir bırakıyor' diye konuştu.

Bu arada Costa Cruise Line şirketinin 3 ayrı cruise gemisi, 3 bin 600 turist ve bin 400 personeliyle Ortadoğu Antalya Limanı'na geldi. Avrupalı turistleri taşıyan modern cruise yolcu gemilerinden 'Costa Romantica' 221 metre, 'Costa sahabet Allegra' 188 metre ve 'Costa Marina' da 175 metre boyunda bulunuyor. Gemilerin bu gece yarısı limandan ayrılacağı bildirildi.

Kaynak:Sercan AYTİŞ

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim