2 bin 50 turiste maraton işkencesi
  
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kötü zamanlaması krize yol açtı. Bugün koşulacak olan ‘Uluslararası Haliç Yarı Maratonu’ ile 2050 Alman turisti İstanbul’a getiren ‘Aida Diva’nın tarihi yarımada ziyareti çakıştı

Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ.’nin düzenlediği “Uluslararası Haliç Yarı Maratonu” ile 252 metrelik dev yolcu gemisi (Cruise) ‘Aida Diva’daki yolcuların İstanbul’da yapacağı tur organizasyonunun çakışması krize yol açtı. Saat 09.30 ile 13.00 arasında yapılacak maraton nedeniyle yollar trafiğe kapatılınca 2050 turist  Sultanahmet Camisi, Ayasofya Müzesi ile Topkapı Sarayı’nı kapsayan turu yaya olarak yapacak.   

09.00 İTİBARIYLA İSTANBUL’DA

Yüzer kentin Karaköy Limanı’na, bugün saat 09.00 sıralarında demir atması bekleniyor. Tur organizasyonunu düzenleyen Tura Turizm Şirketi ortaklarından Çetin Saraç, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Valiliği nezninde görüşmelerin sürdüğünü belirterek, “Bu organizasyonlar beyin ameliyatına benzer. Hata kabul etmez. Biz koşu varken 40 otobüsü Sultanahmet’e nasıl götüreceğiz? Bize Perşembe Pazarı, Unkapanı, Aksaray güzergâhından Beyazıt’ı işaret ediyorlar. Ancak Sultanahmet Meydanı’na turistleri götürmemiz için tramvay yolunu kullanmamız gerekiyor. Bu kez de tramvay yolunu kullanamazsınız diyorlar. Nasıl olacak bu iş” diyor.  Saraç, “TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy Ankara’da bir dizi görüşmeler yaptı. Başta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay olmak üzere yetkililer ile görüşüldü. Ancak sonuç alınamadı. Krize, Başaran Ulusoy da isyan etti: “1 yıl önce bildirimlerde bulunulmuş. Bakıyorsunuz aynı gün koşu var. Biz ülkemize turist getirebilmek için bin takla atıyoruz. Karşılığı bu mu? Başka parkurlar ve yerlerde var. Gitsinler oralarda yapsınlar. Aklımızı oynatacağız vallahi.”

TARİHİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ 

Daha önce 4 Nisan olarak ilan edilen maratonun tarihi, aynı ay içerisinde AÖF sınavı ve YGS sınavı olması nedeniyle bugüne alınmıştı. Koşu kapsamında bugün 08.00 ile 12.00 saatleri arasında İstanbul’da trafiğe kapatılacak yollar ise şöyle: “Eyüp Devlet Hastanesi önü, Feshane, Balat, Fener, Unkapanı, Eminönü sahil, Sarayburnu ve Kenedy Caddesi’nin Yenikapı dönel kavşağına kadar olan kısım” Aida Diva Cruize 252 metre uzunluğunda ve 650 personeli bulunuyor. 2 bin yolcu kapasiteli gemi 23 Nisan’dan itibaren yaz sezonu boyunca Antalya - İzmir ve İstanbul arasında mekik dokuyacak.

Editör: TE Bilişim