Dünya Offshore Gaziantep Grand Prix''i adı altında 29-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak şampiyona için hazırlıklar tamamlandı. 
 
Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte daha önce de offshore yarışları yapıldığını anımsatarak, Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın da Zeugma Antik Kenti'nin de yer aldığı Fırat Nehri kıyısındaki Nizip ilçesinde yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti. 
 
Şampiyona için hazırlıklara bir ay önce başlandığını bildiren Yılmaz, Zeugma Antik Kenti çevresinde peyzaj çalışmaları yaptıklarını ve antik kentin yürüme yolunun tamamlandığını dile getirdi. Yılmaz, su sporlarının Gaziantep'te yapılmasının Fırat Havzası'nda yer alan Zeugma Antik Kenti, Fırat Nehri ve bölgenin tanıtımı açısından önemli olduğunu vurguladı. 
 
''Su sporları sayesinde antik kenti daha fazla tanıtmış olacağız'' diyen Yılmaz, Türkiye'nin iç sularının daha iyi kullanılması ve tanıtılması gerektiğini dile getirdi.  Gaziantep'te ''2023 hedefleri'' arasında kentte 5 milyon turist ağırlamayı hedeflediklerini aktaran Yılmaz, su sporlarının bu hedefe katkı sağlayacağını söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi, Zirve Üniversitesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın da katkısıyla gerçekleştirilecek yarışlara 10 takım ve 20 sporcunun katılacağı bildirildi. Yarışların bir önceki ayağı Mersin'de yapılmıştı. 
Editör: TE Bilişim