Yelkenler Ata’yı anmak için açıldı

EKER-BYK trofesinin 6. ayağı olan Atatürk'ü Anma Kupası Yelkenli Yat Yarışları 10 Kasım 2013 Pazar günü Mudanya Arnavutköy'den start aldı.

"Gemlik Atatürk'ü Anma Kupası"nı Eker Yayık Ayran birinci, Evulotion teknesi ikinci ve Tuana teknesi üçüncü olarak tamamladı.

Yarış öncesi tören nizamına geçen tekneler, arya edilen sancakları ve acı acı çalan siren sesleri ile ölüm yıldönümünde Atatürk’ü saygı ve özlemle andı…

Bursa Yelken Kulübü ve Eker’in sponsorluğu ile hayata geçirilen Eker-BYK trofesinin6. ayağı olan "Gemlik Atatürk'ü Anma Kupası", 10 Kasım 2013 Pazar günü Mudanya Arnavutköy Marinası'nda gerçekleşti.

Önce Atatürk anıldı

Ata’mızın ölüm yıldönümündeki yarışların öncesi; Tirilye’den avara olan tekneler, Mudanya Yelken Kulübü üyelerinin ve irili ufaklı birçok teknelerin katılımı ile oluşan filo,  Mudanya Mütareke Binası önünde tören nizamına geçti. Denizcilere yakışan bir disiplinle saat 09:05’te arya edilen sancaklar ve acı acı çalan siren sesleri ile Atatürk ölüm yıldönümündesaygı ve özlemle anıldı.

Rüzgar olmaması nedeni ile tek yarış yapıldı

Saat11:05’de başlayan ilk yarış, 14:05’de sona erdi. Rüzgarın durması sebebiyle sadece 4 tekne yarışı tamamlarken diğer yarış tekneleri normal sürede yarışı tamamlayamadığı için DNF oldular. "Gemlik Atatürk'ü Anma Kupası"nı Eker Yayık Ayran birinci, Evulotion teknesi ikinci ve Tuana teknesi üçüncü olarak tamamladı. İki yarış yapılması planlanırken rüzgar olmaması sebebiyle tek yarış yapılabildi.

Bursa ve Mudanya’yı yelkende yeni bir destinasyon olarak duyurma hedefi ile hayata geçirilen trofeye desteğini göstermek için, teknesi Matrix ile, başarılı ve deneyimli yelkenci Orhan Gorbon da katıldı

Sporcular keyifli mücadeleyi mangal partisi ve ödül töreni ile kutladı. Mart ayında başlayan trofe, 1 Aralık 2013’de yapılacak olan “Körfez Kupası” ile son bulacak.

 

Editör: TE Bilişim