Yelkencilerin Çeşme Şovu başlıyor

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen “Kış Kupası”, Çeşme’de yapılan renkli bir törenle başladı.

Türkiye Yelken Federasyonu’nun Olimpik ve Milli Takım’lar Seçme Sistemi’ne de puan veren yarış 309 Optimist, 135 Laser sınıfı olmak üzere toplamda 444 sporcunun katılımı ile Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü ’nde yapılan törenle başladı. Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara,Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Çeşme Liman Başkanı Vekili Ahmet Karaman, Türkiye Yelken Federasyonu İcra Kurulu üyesi Ferit Esen ve Yönetim Kurulu üyesi Hakan Yenigün, kulüp yöneticileri, hakemler, antrenörler ve sporcuların katıldığı törene, İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Çeşme Belediye Bandosu da renk kattı.

Başkandan yeni tesis müjdesi

Açılış töreninde konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, “Çeşme yine sizlerle ve yelkenle neşelendi. Türkiye Yelken Federasyonu olarak bu yıl düzenleyeceğimiz 4 ulusal yarışın 3’ünü  Çeşme’de gerçekleştireceğiz. Çeşme rüzgarında adil ve yüksek kaliteli yarışlar çıkarmak, sporcularımızın emeğinin gerçek karşılığını verebilmek en öncelikli konumuz. Bunun yanı sıra aynı lokasyonda milli takım kamplarımızın da yapılacak olması lojistik ve konaklamakolaylıkları da faaliyetlerimizde tasarruf ve kolaylık getirecek.” dedi. Çeşme’nin hem konaklama hem de lojistik olarak çok avantajlı konumda olduğunun da altını çizen Akdurak, “Buradaki yapılanmanın benzerlerini en hızlı şekilde Muğla’da, Karadeniz’de ve Akdeniz’de de hayata geçirerek federasyonumuza yeni kamp tesisleri kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Başkan Özlem Akdurak’ın ardından konuşan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç bu tarz organizasyonların Çeşme’de yapılmasından gurur duyduklarını belirtti.

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara da 4 mevsimin aynı anda yaşanan ülkemizin bu güzel beldesinde sporcularımızın güzel anılarla ayrılmalarını diledi.

11 günlük şölen

11 gün boyunca sürecek Türkiye Yelken Federasyonu Kış Kupası’nda, sporcular optimist, optimist junior, laser 4.7, laserradial, laser standart, 420, 472, Pirat, RS:X, Techno 293 ve RS:ONE sınıflarında şampiyonluk için ter dökecek.

Bilgi İçin:

Şiir İletişim Ajansı/Murat Şahin/[email protected]/05422468833

Editör: TE Bilişim