Teknik ve teknolojik halat üretiminde Türkiye'nin önde kuruluşlarından biri olan Kaya Ropes ile İstanbul Yelken Kulübü işbirliğinde ilk kez 14-15 Ağustos'ta düzenlenecek olan Kaya Ropes Match Race'de, 2'si yabancı 10 ekip mücadele edecek.

İstanbul Yelken Kulübü tarafından 12-16 Ağustos tarihinde düzenlenecek "Cumhurbaşkanlığı Kupası" kapsamında, 420, 470 ve laser tekne yarışları ile birlikte ilk kez yapılacak olan Match Race yarışına adını veren Kaya Ropes, 2010 yılında İstanbul Yelken Kulübü'nün gerçekleştirdiği Platu 25 sınıfı tekne yarışlarının da hem tekne, hem halat donatımı anlamında ilk destekçisi olduğunu açıkladı. 14 Ağustos'ta Fenerbahçe Burnu açıklarında kurulacak rotada mücadele edecek ekiplerden 2'si Yunanlı ve Pakistanlı yelkencilerden oluşacak. Yarışa ayrıca, 2009 Fleet Race Cup şampiyonu Arda Baykal ve ekibi ile yarış üçüncüsü olan Levent Peynirci ve ekibi de katılıyor. İki gün sürecek yarışın ödül töreni 15 Ağustos'ta İstanbul Yelken Kulübü Yarış Merkezi'nde düzenlenecek.

Denizcilik, doğa sporları, askeriye ve iş güvenliği sektörlerine yönelik her tip ve konstrüksüyonda halat üretimi yapan Kaya Ropes, yelken sporuna yönelik geliştirdiği özel yarış halatlarıyla yerli ve yabancı birçok organizasyona katılıyor.

-YELKEN YARIŞLARINDA KULLANILAN ÖZEL ERFORMANS HALATLARINI ÜRETİYOR-

Kaya Grubu Genel Müdürü Güher Türker,Türkiye'de yediden yetmişe, farklı sınıflarda düzenlenen yelken yarışlarında kullanılan özel performans halatlarını, Türkiye'de ilk kez geliştiren ve yelken sporunun hizmetine sunan Kaya Ropes'un, uluslararası arenada marka olma yolunda, üretim ve yönetim merkezini Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni tesisinde birleştirdiğini söyledi.

Yarışlarla ilgili değerlendirme yapan Güher Türker "İstanbul Yelken Kulübü ile işbirliğimiz neticesinde, 2010 yılında gerçekleşen Platu 25 sınıfı tekne yarışlarından, Cumhurbaşkanlığı Kupası kapsamında düzenlenecek ilk Match Race yarışına ismimizi vermiş olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Yelken sporunda profesyonelleşme anlamında gelişme kaydettirecek bu organizasyonların yapılmasında öncü olan İstanbul Yelken Kulübü'nün ulusal ve uluslar arası farklı projelerine, Türkiye'nin teknik ve teknolojik halat üretiminde lider firması olarak destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim