Van Denizi offshore şampiyonasına hazırlanıyor.

Van Valisi Özdemir Çakacak, hafta sonu Van Gölü'nde yapılacak Türkiye Offshore Grand Prix Şampiyonası'nın kentin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını belirtti.
 

Vali Çakacak, 19-20 Temmuz tarihlerinde Van Gölü'nün Edremit ilçesi ile İskele Mahallesi sahillerinde yapılacak Türkiye Offshore Grand Prix Şampiyonası öncesinde, kentte görev yapan kurum müdürleriyle toplantı düzenledi.

Vali Çakacak, toplantıda yaptığı konuşmada, şampiyonanın Van'ın tanıtımı açısından önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, şampiyonanın Türkiye'de beğeni ve ilgiyle izlenen bir yarışma olduğunu söyledi.

Van'da bu yıl turizm açısından gözle görülür bir hareketlilik yaşandığını kaydeden Vali Çakacak, ''Hafta sonu Van Gölü'nde yapılacak şampiyona, ilimizin tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır'' dedi.

Vali Çakacak, organizasyonda herhangi bir sorun yaşanmaması için tüm kurumların seferber olması gerektiğini bildirerek, şampiyonanın eksiksiz tamamlanması ve kente gelen misafirlerin en güzel şekilde ağırlanması için herkese büyük görev düştüğünü ifade etti.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, şampiyona hazırlıkları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Bu arada, şampiyonada yarışacak tekneler de trenle Van'a getirilerek, İl Özel İdaresi araç parkına bırakıldı. Teknelerin, şampiyonanın başlayacağı 19 Temmuz'da Van Gölü'ne indirileceği bildirildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim