UNO İstanbul Sailing Cup 2011 Sonuçları Belli Oldu
 
 
Marmara Yelken Kulübü-UNO’nun organize ettiği, Marmara Denizi’nin en kapsamlı yarışlarından biri olan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen UNO İstanbul Sailing Cup, Marinturk İstanbul City Port ev sahipliğinde tamamlandı.
 
17 Eylül’de Pendik-Çınarcık rotasında mini inshore ve 18 Eylül’de Pendik önünde şamandıra yarışı mücadelesiyle devam eden UNO İstanbul Sailing Cup 2011’de; IRC 1 sınıfında GOBLIN 3, IRC 2 sınıfında OUTLAW, IRC 3 sınıfında TURKCELL ALİZE, IRC 4 sınıfında ise EFES SAILING – ZIG ZAG isimli tekneler yarışları birincilikle tamamladı.
 
Katılımcı tekne sayısı her yıl artan ve üçüncü yılında 17 teknenin mücadelesine sahne olan UNO İstanbul Sailing Cup’ta, tüm tekneler yine bir noktadan hareket etti ve yarışlar boyunca aynı iskelede bağlandı.
 
18 Eylül Pazar akşam üzeri gerçekleştirilen, ödül töreni ve coşkulu kutlamalarda tüm sınıfların kupalarının dağıtılmasının ardından, UNO İstanbul Sailing Cup 2011 sona erdi ve bir sonraki yıl için geri sayım şimdiden başladı.
 
 
Tüm dereceler:
 
IRC1 SINIFI
Birinci:          GOBLIN 3
İkinci:           FB 1 – GARANTİ SAILING
Üçüncü:        ASTERISK/UNO
 
IRC2 SINIFI
Birinci:          OUTLAW
İkinci:           YAPIARTI MOBYDICK
Üçüncü:        KEYFİM 3 BUÇUK – CEVA LOGİSTİCS
 
IRC3 SINIFI
Birinci:          TURKCELL ALİZE
İkinci:           PASSION ONE
Üçüncü:        KEYİF
 
IRC4 SINIFI
Birinci:          EFES SAILING – ZIG ZAG            
İkincisi:         ADA – PUPA ADRENALIN
Üçüncü:        XL
 
UNO İstanbul Sailing Cup Hakkında:
 
2005 yılından bu yana yelken sporuna destek veren UNO, 2008 yılında gerçekleştirilen Marmara Yelken Kulubü – UNO birlikteliğinin ardından yelken sporu ile tanıştırdığı 900 yetişkin ve genç ile, yelken sporunun en büyük destekçisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
 
İlki 2009 yılında yapılan UNO İstanbul Sailing CUP’ a 3 farklı IRC sınıfından 12 tekne katılmış; IRC 1 sınıfındaki klasmanda UNO (Hasip Gençer) , IRC 2 sınıfında Capricorn (Erdoğan Soysal), IRC 3 sınıfında ise Turkcell – Alize (Sinan Sümer) birinci olmuşlardı.
16 teknenin mücadele ettiği ikinci yılda ise; IRC 1 sınıfındaki UNO birinciliği yine göğüslemiş, IRC 2 sınıfında Aggresivo - Kahve Dünyası, IRC 3 sınıfında Turkcell–Alize, IRC 4 sınıfında ise XL birinci olmuştu.
Editör: TE Bilişim