Boğaz rüzgarı

Bu yıl 15’incisi düzenlenen Turkcell Platinum Bosphorus Cup, İstanbul’un tanıtımına da katkı yapıyor. Uluslararası yelken yarışlarının ülke tanıtımlarına etkisini anlatan ORG Sports’un kurucusu Orhan Gorbon, “Yarışlar Türkiye’nin tanıtımına 50 milyon Euro’luk katkı yapıyor” dedi.

İSTANBUL’u dünyaya tanıtma hedefiyle düzenlenen uluslararası yelken yarışı Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ta bu yıl 30 ülkeden 100’e yakın tekne yarışıyor. Bu yıl 15’incisi düzenlenen organizasyonun dev bir tanıtım etkisi yarattığını dile getiren ORG Sports’un kurucusu Orhan Gorbon, “Bu yılki yarışa hem katılımcı hem de yabancı basın mensuplarının ilgisi çok fazla. Organizasyonun Türk ekonomisine yaklaşık 50 milyon Euro’luk bir reklam katkısı yaptığını düşünüyoruz” dedi.

30 ÜLKEDEN KATILIM

Organizasyonun 26 Mayıs’ta başlayıp, 29 Mayıs’taki final etabıyla noktalanacağını anlatan Orhan Gorbon, şu bilgileri verdi: “Yarışta, 30 ülkeden 100’e yakın tekne, kupayı evine götürmek için kıyasıya mücadele ediyor. Toplam değeri 15 milyon Euro olan tekneler, Boğaz’ın tanıtımını yapıyor. Katılımcı teknelerin yüzde 20’si yabancı ülkelerden gelirken yerli ve yabancı toplam 1000 yelkenci de İstanbul’da şampiyonluk için yoğun çaba sarf ediyor. Türkiye spor organizasyonlarının en önemlilerinden biri haline gelen Turkcell Platinum Bosphorus Cup’a bu yıl Yunanistan, Ukrayna, Bulgaristan ve Rusya’dan büyük ilgi var. Ayrıca bireysel olarak birçok Avrupalı ve ABD’li yelkenci de İstanbul’daki bu büyük şölenin parçası oluyor.”

TEKNOLOJİ YATIRIMI HIZLA ARTIYOR

15’incisi gerçekleştirilen Bosphorus Cup’ın tüm dünyada teknolojiyi en çok kullanan beş yelken etkinliğinden biri haline geldiğini belirten Orhan Gorbon, “Bu yıl yelkenle teknoloji adeta birbirini kucaklıyor. Mobil uygulama, canlı yayın, çok kullanışlı bir kayıt sistemi, 360 derece çekim yapabilen kameralar ve sanal gerçeklik (VR) gibi birçok proje uygulamaya geçti. Bu da yarışlara olan ilginin artmasını sağlıyor. Önümüzdeki dönemde bu yenilikler artacak” dedi.

YARIŞLAR 4.5G İLE DAHA HIZLI


BU yıl 2’nci kez Bosphorus Cup’a isim sponsoru olduklarını anlatan Turkcell Bireysel Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek, Bosphorus Cup’ın uluslararası arenada da çok takip edilen bir organizasyon olduğunu belirtti. Kısakürek, “Turkcell Platinum Bosphorus Cup, 15. yılında Turkcell 4.5 teknolojisi ile yelken açıyor. 4.5G internet alt yapısı sayesinde önemli yelkencileri izleyicilerle buluşturuyoruz. Teknolojik altyapımızı ve gücümüzü daha belirgin bir şekilde kullanıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim