“Alvimedica ‘Cup’ışalım mı?” Yelken Yarışları’yla Türkiye’nin kalbi Boğaz’da atıyor!

Alvimedica’nın hem sponsoru hem de yarışçısı olduğu “Cup’ışalım mı?” yelken yarışları 13 Eylül Cumartesi Boğaz parkuruyla başladı. Dolmabahçe önünden start alan yarışta, ‘first finish’ veren takım da Alvimedica Sailing Team oldu.

Heyecan dolu yarış, 14 Eylül Pazar günü de devam ediyor.

13 Eylül’de start aldı.

Saat 11’de Dolmabahçe’de 51 teknenin katılımıyla başlayan yarış heyecanına hem yelkenciler hem de Boğaz’ın iki yakasında yarışı izleyenler ortak oldu.

 Bu sene 11’inci defa düzenlenen yarışın sponsoru, dünyanın en önemli spor etkinliklerinden biri olan Volvo Ocean Race’e de katılan yüzde 100 Türk şirketi Alvimedica oldu. Dünya çapında 1.5 milyar kişinin takip ettiği heyecan dolu spor mücadelesi Volvo Ocean Race’te Türk bayrağını dalgalandıracak olan Alvimedica, Türkiye’de de ‘Cup’ışalım mı? Yelken Yarışı’na sponsor olarak üç tarafı denizle kaplı ülkemizde yelken sporunun gelişimine destek olmayı hedefledi.

Yelkeni hedef spor olarak belirlediklerini belirten Alvimedica CEO’su Cem Bozkurt, “2 yıl önce bu sporun şirket ilke ve özelliklerimiz ile örtüştüğünü düşünerek bu kararı almıştık. Önce kendi takımımızla Türkiye’de mücadele etmeye başladık. Çalışanlarımızla kurduğumuz yelken takımımız genç yaşına rağmen yarışlarda gözle görülür başarılar elde etti. Sonra yelkenin en yüksek liginde yer almaya, 1,5 milyar kişinin takip ettiği bu zorlu yarış ile Alvimedica’yı dünya çapında daha geniş kitlelere tanıtmaya karar verdik ve Volvo Ocean Race’e katıldık. Şimdi de bu güzel sporun, dört bir yanı denizlerle çevrili ülkemizde hak ettiği yere gelmesi ve gençlerimizi bu spora özendirmek için Cup’ışalım mı? yelken yarışını düzenliyoruz” dedi.

Yarışın ilk gününde ‘first finish’ Alvimedica’dan!

Alvimedica Sailing Team’in de katıldığı ‘Cup’ışalım mı?’nın ilk gününde, 12-15 knot esen hava sayesinde takımlar Boğaz’ın en zorlu noktası Akıntı Burnu’nu takılmadan geçmeyi başardı. İlk gün, takımlar arasında sıkı kapışmalar da yaşandı. Yarış süresince liderliği hiç bırakmayan Alvimedica Sailing Team, Beykoz’daki şamandırayı dönen ilk takım oldu ve 13:15’te de ‘first finish’ verdi.

Yarışın ilk gün kazananlarıysa Fenerbahçe-1 Garanti Sailing ve Güneş Sigorta Falcon oldu. İstanbul’un en yüksek katılımlı, en çok ödül veren yelken yarışı olma unvanıyla yoluna devam eden “Alvimedica Cup’ışalım mı?” yelken yarışları bugün de Caddebostan parkurunda devam edecek. İki günlük yarışların ardından dereceye giren yelkenciler, 18 Eylül’de yapılacak törende Alvimedica’nın özel olarak yaptırdığı kupalarına ve birbirinden değerli hediyelere kavuşacak.

Editör: TE Bilişim