TÜRKİYE YÜZME ŞAMPİYONASI!

Yüzme Federasyonu'nun 2005 yılı faaliyet programında yer alan şampiyonanın 4. etabı, Manisa Olimpik Yüzme Havuzu'nda dün yapılan final müsabakalarıyla devam etti.

Manisa'da 26-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ve aynı zamanda Universiade 2005 yaz oyunlarının test niteliğini taşıyan Türkiye 10-11-12 Yaş Yüzme Şampiyonası'nın finalinde, Enka 1., İstanbul Yüzme İhtisas 2. ve Fenerbahçe ise 3. oldu.

Yüzme Federasyonu'nun 2005 yılı faaliyet programında yer alan şampiyonanın 4. etabı, Manisa Olimpik Yüzme Havuzu'nda dün yapılan final müsabakalarıyla devam etti. 8 takımdan 344 sporcunun katıldığı, 45 hakemin görev aldığı yarışlarda, aileler çocuklarını yalnız bırakmadı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 500 kişinin izlediği yarışlarda, veliler turnuva boyunca sporcuların üzüntülerine de sevinçlerine de ortak oldu. Müsabakalar sırasında, "İşte havuz, işte şampiyon" şeklinde tezahürat yapanlar olduğu gibi bazı anne ve babaların çok heyecanlı oldukları gözden kaçmadı.

Bazı sporcu velileri de heyecan ve aşırı sıcak yüzünden baygınlık geçirdi. Karışık, sırt üstü, kurbağalama ve serbest kategorilerinden oluşan yarışlarda, Enka Yüzme Kulübü 55 bin 456 puanla takım halinde 1. olurken, İstanbul Yüzme İhtisas 53 bin 123 puanla 2. ve Fenerbahçe de 52 bin 652 puanla 3. oldu. Fenerbahçe'yi 4. sırada 51 Tempobet bin 973 puanla Galatasaray takip etti. Yarışlar sonunda dereceye giren takımlara madalya ve kupaları verildi.

Kaynak: İHA

DenizHaber:Com

Editör: TE Bilişim