Türkiye Yelken Federasyonu, İÇDAŞ’a teşekkür plaketi verdi

İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş. (İÇDAŞ) ekonomiye yaptığı büyük katkının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile de öne çıkıyor. Genç sporcular her yıl katıldıkları yarışlarda aldıkları madalyaları arttırarak Çanakkale’ye getirirlerken, aileler 2015 yılında da evlatlarının başarılarıyla da haklı bir gururu yaşadılar. Bu büyük gurur ve sevincin bir belgesi olarak ise Türkiye Yelken Federasyonu, İÇDAŞ’a yelken sporuna verdiği katkılarından dolayı düzenlenen törenle teşekkür plaketi verdi.

Çanakkale’de gençleri ve sporu destekleyen İÇDAŞ, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından teşekkür plaketi ile onurlandırıldı. Türkiye’nin 6’ıncı büyük sanayi kuruluşu olan İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş. (İÇDAŞ) ekonomiye yaptığı büyük katkının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile de öne çıkıyor. İÇDAŞ’ın sosyal sorumluluk projelerinde ise tesislerinin kurulu olduğu Çanakkale’de, gençlerin sportif faaliyetler ayrı bir yer tutuyor.

İÇDAŞ Spor Yelken Şubesi 2004 yılından bu güne dek 7-15 yaş arası 1200 kursiyere “Temel Yelken eğitimi” verdi. İÇDAŞ Spor Yelken Takımı bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda toplam 311 madalya kazanarak Çanakkale’nin ve Türk sporunun gururu oldu. 2016 yılına kadar katıldıkları büyük ölçekli spor müsabakalarında 11 Türkiye birinciliği kazanan İÇDAŞ Spor Yelken Takımı sporcuları, 14 Türkiye ikinciliği, 33 Türkiye üçüncülüğü, 59 bölge birinciliği, 53 bölge ikinciliği, 58 bölge üçüncülüğü elde ettiler.

Bu büyük başarıların harcında İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş.’nin Çanakkale halkına ve çocuklarına, gençlerine duyduğu saygı ve sevginin karşılığı olarak yaptığı sportif yatırımlar bulunuyor.

TYF Başkanı’ndan teşekkür plaketi

Türkiye Yelken Federasyonu “Başarılı Yelken Sporcuları 2015 Ödül Töreni” İstanbul Ataköy’de Sheraton Otel’de yapıldı. 2015 yılında başarı kazanan yelken sporcularına, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından ödülleri verildi.

Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, yelken sporcuları, antrenörler, kulüp temsilcileri ve bu spora destek veren sponsor kuruluş temsilcileri görkemli tören gecesinde bir araya geldiler. İÇDAŞ Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi de olan Şehnaz Doğruyol da bu görkemli buluşmada yer aldı. Bu büyük spor şöleni buluşmasında yelken sporuna verdiği destek ve yatırımlarından dolayı İÇDAŞ’a da teşekkür plaketi takdim edildi.

İÇDAŞ Spor Kulübü’nün başarıları sporcuları da alkışlanırken teşekkür plaketi Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli tarafından İÇDAŞ A.Ş. adına İlker Erçe’ye verildi. Başkanı Serhat Belli, tüm sporcuları üstün başarılarından ötürü yürekten tebrik ederken, “Çanakkale’de de yarışlar düzenledik. İÇDAŞ’ın kurduğu sportif tesisler Türk sporu adına gurur verici. Buradan yetişen sporcular başarı kürsülerinde boy gösteriyorlar. Çanakkale ve Türk sporu adına gönülden alkışı hak ediyorlar. Ben de Türkiye Yelken Federasyonu adına onlara teşekkür ediyor ve İÇDAŞ’a büyük desteğinden dolayı teşekkür plaketini takdim ediyorum” dedi.

İÇDAŞ’ın yelkendeki başarı karnesi

İÇDAŞ Spor Kulübü çatısı altında kurulan yelken şubesi 2004 -2016 yılları arasında 7-15 yaş arası 1200 kursiyere “Temel Yelken eğitimi” verdi. Kurslar boyunca verilen eğitimler sonunda yelken sporunda başarılı olabileceği düşünülen kursiyerler “yarış takımları aday kadrosuna” ayrılarak ileri düzey yelken ve yarış eğitimi verildi. Yelken şubesi halen 3 sınıfta faaliyetlerine şu alanlarda devam ediyor:

Optimist (7-15 Yaş), Laser (15-40 Yaş) ve 420 (12-40) 24 adet optimist. Yelken şubesi bünyesinde 6 adet laser ve 6 adet 420 teknesi ile kulübün yarış takımlarında 3 klasmanda A ve B takımı olarak 50 sporcusu bulunuyor. Yarış takımları 12 ay çalışmalarına devam ederken, yerel ve ulusal yarışmalara tüm yıl boyunca iştirak ediliyor. İÇDAŞ yelken sporcuları katıldıkları yarışlarda Türkiye Şampiyonluğu başta olmak üzere bütün sınıflarda pek çok kez ödül kürsüsünde yer aldı.

İÇDAŞ’lı yelken sporcuları bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda toplam 311 madalya kazandı. Çanakkale’ye ve Türk sporuna gurur veren İÇDAŞ Spor Kulübü Yelken Takımı sporcuları 2016 yılına kadar katıldıkları büyük ölçekli spor müsabakalarında 11 Türkiye birinciliği, 14 Türkiye ikinciliği, 33 Türkiye üçüncülüğü, 59 Bölge birinciliği, 53 Bölge ikinciliği, 58 Bölge üçüncülüğü elde ettiler. Başarılı sporcular, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından milli takım kamplarına ve milli takım kadrosuna çağırıldılar.

Bunlardan başında ise 2011 Winter Regatta Italy ve 49. Balkan Şampiyonası geliyor. İÇDAŞ’lı sporcular, Gençlik Spor Müdürlüğü 2015 yılı başarılı sporcuları listesinde de yer alarak Çanakkale’nin spordaki başarısını onur tablosuna yazdırdılar.

Rüzgar sörfünde (windsurf) de sporcu yetiştiriyor

İÇDAŞ Spor Kulübü 2013 yılında rüzgar sörfü branşını bünyesine dahil etti. Bugüne kadar “Rüzgar Sörfü” branşında yaz aylarında düzenlenen kurslarla birlikte Çanakkale’den 70 genç, sörf sporuyla tanıştırıldı. Bu eğitimler neticesinde başarı gösteren çocuklar arasından 13 sporcudan oluşan Rüzgar Sörfü Yarış A takımını oluşturdu. Techno 293 ve RS One sınıflarında İÇDAŞ Spor Kulübü’nü temsil eden sporcular ile kurulduğu günden itibaren başta il faaliyet programında yer alan 18, TYF(Türkiye Yelken Federasyonu) faaliyet programında yer alan 6 ulusal olmak üzere, toplam 25 yarışta mücadele etti.

Katıldığı bu yarışlarda sporcular; bölge de 162, ulusal yarışlarda 16 olmak üzere toplamda 178 kez ödül kürsüsüne çıkarak İÇDAŞ Spor Kulübü’nü en iyi şekilde temsil ettiler.

Editör: TE Bilişim