TÜRKİYE RÜZGÂR SÖRFÜ LİGİ BAŞLIYOR 

Geçen yıl ilki Dikili ve Ayvalık’ta yapılan Türkiye Rüzgâr Sörfü Ligi başlıyor. Seferihisar, Dikili, Urla ve Çeşme olmak üzere 4 ayaktan oluşan organizasyonda Türkiye’nin önde gelen sörfçüleri yarışacak.

Ligin dördüncü ayağı aynı zamanda Türkiye Rüzgâr Sörfü Şampiyonası olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) koordinesinde düzenlenen Türkiye Rüzgâr Sörfü Ligi’ne Seferihisar Belediyesi, Dikili Belediyesi, Çeşme Belediyesi ve Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi ev sahipliği yapacak. 

Türkiye Rüzgâr Sörfü Ligi’nde ilk ayak yarışları 29 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde Seferihisar Sığacık Akarca Plajı’nda yer alan Seferihisar Citta Slow Spor Kulübü’nde yapılacak. Ligde ikinci ayak yarışları 13-16 Temmuz tarihlerinde Dikili Çandarlı Doğu Plajı Temteks Sitesi’nde,  üçüncü ayak yarışları ise 3-6 Ağustos tarihlerinde Urla Torasan’daki Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nde gerçekleştirilecek. Ligin dördüncü ayağı olan Türkiye Rüzgâr Sörfü Şampiyonası ise 17-20 Ağustos tarihlerinde Çeşme Alaçatı’da Çağla Kubat Rüzgâr Sörfü Yelken Kulübü’nde yapılacak.  

BAŞARILI GENÇLERE YURTDIŞI İMKÂNI  

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, geçen yıl ilkini düzenledikleri Türkiye Rüzgâr Sörfü Ligi’nin bu yıl ikincisi düzenlemekten dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Ligi her geçen yıl büyütmeyi hedeflediklerini belirten Öztürk, bu yaz 4 ayakta düzenlenen yarışlar ile Ege kıyılarının rüzgâr sörfü şenliğine ev sahipliği yapacağını ifade etti. Yarışlarda genç sörfçüleri destekleme kararı aldıklarını da vurgulayan Öztürk, Rüzgâr Sörfü Ligi’nde dereceye girecek genç sporcuları 2018 yılında yurtdışında düzenlenecek yarışlara göndereceklerini açıkladı.  

Su sporlarının Türkiye’nin uluslararası alanda tanıtılması ve turizm açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Öztürk, “Türkiye Rüzgâr Sörfü Ligi sayesinde sörfçülerimiz dört ayrı yerde yarışma zevkini tadacak. Ege’nin neredeyse her noktası sörf turizmi için biçilmiş kaftan. Yarışlar sayesinde yeni tanıtım fırsatları yakalanacak. Ülkemize ve bölgemize havadan para kazandıran sörf sporu sayesinde turizmde daha ileri gideceğiz. Yarışlara ev sahipliği yapan belediyelerimize ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Rüzgâr Sörfü Ligi’nde yarışacak sörfçülerimize başarılar dilerken, sörf tutkunlarını ve halkımızı soluk soluğa geçecek yarışları izlemeye davet ediyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilişim