TYF Geniş Kitlelerek Yelken Sporunu Tanıtma Yatırımlarına Devam Ediyor. “Eğitim Katkı Payı” kulüplere Yelken malzemesi olarak geri dönüyor.

TEKİRDAĞ YELKEN İHTİSAS KULÜBÜ TOPPER TOPAZ TEKNE TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

2011 yılında yarışlara evsahipliği yaparak Eğitime katkı payı sağlayan Tekirdağ Yelken Kulubüne Topper Topaz teknesi düzenlenen törenle teslim edildi.

Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) tarafından eğitim teknesi olarak önerilen ve ülkemizde 7’den 70’e her yaş grubunu Yelken sporu ile tanıştırmak, denizden uzak  bölgelerimizdeki  göllerde dahi  yelken sporunu tanıtmak ve geliştirmek amacıyla TYF tarafından da önerilen Topper Topaz teknelerinin sayılarının artması ile yelken sever sayısının da artması planlanıyor.

24 Mart Cumartesi günü, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nde gerçekleştirilen teslim törenine, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Belediye Başkanı Opr. Dr. Adem Dalgıç, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, As Başkan Neylan Günay , İcra Kurulu Üyesi Tevfik Görkemli,  Laser Sınıf Başkanı Semih Utku, Olimpik Takım Lideri  Selma Rodopman, Optimist Sınıf Başkanı Ayça Doğukan ve TYF Tekirdağ İl temsilcisi Şenol Birol Uzel ve Tekirdağ Yelken Kulubü  Başkanı Eren Cicioğlu katıldı.
 

TYF Başkanı Nazlı İmre “ Tekneleri alan kulüplerin bu ödül için çok çalıştıklarını yelken sporuna ve sporcusuna destek verdiklerini ve bu tekneleri hakettiklerini belirterek. Geçen yıl başladığımız Topper Topaz   Tekne dağıtımına devam edeceklerini ve yurdun 4 bir yanında 7’den 70 herkesi yelken sporu ile buluşturma amaçlarının sürdüğünü belirterek,  tekneleri tahsis ettiğimiz kuluplerden yeni ve başarılı sporcular yetiştirmelerini beklediğini söyledi.

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’da TYF Başkanı Nazlı İmreye yeni tekne tahsisisi için teşekkür ederken, Sporun herkese yararlı olduğunu bu teknelerle genç yaşlı herkesin yelkenle tanışmasına teşvik edeceği için memnuniyet duyduğunu belirterek, Yelken sporunun gelişimi için destek vermeye devam edeceğini ekledi.

Tekirdağ Belediye Başkanı Opr. Dr. Adem Dalgıç ise bölgeye kazandırılan bu tekne ve Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübünün çalışmalarıyla ve belediyenin yeni arıtma tesisleri ile Tekirdağ’dan birçok yeni ve başarılı sporcuların çıkacağından emin olduğunu belirtti.

Tekirdağ Yelken ihtisas Kulüp Başkanı Eren Cicioğlu TYF Başkanı Nazlı İmre’ye bir plaket sundu ve Topper Topaz teknenin filolarına katılmasıyla herkesi yelkenle buluşturma faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’ne teslim edilen Topper Topaz teknesiyle birlikte Federasyon 2012 yılında  8 adet tekne teslimi gerçekleştirdi.  

İzmir ve Muğla İllerinden ; Foça Yelken İhtisas Kulübü, Karşıyaka Spor Kulubü Yelken Şubesi, A.R.M. Urla Yelken Kulubü, Bodrum Belediye Spor Yelken Şubesi, Göcek Yat Kulübü, Turgutreis Belediye Yelken Kulubü, Martı Marina Yelken Kulubü teknelerin sahibi oldu.

TYF tarafından 2011 ve 2012 yılında yapılan dağıtımlarla birlikte ülkemizdeki Topper Topaz Omega teknelerinin sayısı 16’ya ulaştı.
Topper Topaz Omega sahibi olan iller; 
(Van  2, Tatvan  2, Adana  2, Karadeniz bölgesinde 2, İzmir 3 ve Muğla  4 Tekirdağ  1 tekne .) 

 

Editör: TE Bilişim