TOÇEV Çocukları Özgürlüğe Yelken Açtı

Dünya çapında çocuklar için yelkencilik projesi olan Kids For Freedom'a bu sene TOÇEV çocukları da katıldı.

Her yıl Temmuz’un son haftası Marmaris’te gerçekleşen projede çocuklarımız tekneyle koyları gezdi. Phoenix Yatçılık firmasının sosyal sorumluluk projesi "Kids for Freedom"da çocuklarımız gruplar halinde yelkenli teknelerde halatları bağlamayı, yelkenleri açmayı, usturmaçaları takmayı ve seyir halinde kaptanı asiste etmeyi öğrenerek denizcilik sektörünü tanıdı. Altı farklı ülkeden toplam 84 öğrencinin katıldığı kampta öğrencilerimiz yabancı akranlarıyla iletişim kurarken futbol, takı tasarımı, dans, yüz boyama gibi kulüplere katılıp aynı zamanda gönüllü genç hocalarından yüzme dersleri aldı

KIDS FOR FREEDOM NEDİR?

K4F Yoksul ve problemli ailelerin ve yetimhanelerin çocuklarını, zor yaşam koşullarındaki çocukları, Akdeniz'in güzel Türk sahillerinde bir hafta boyunca birlikte yelken yapmaya davet ediyor. Yaklaşık 15 yelkenli yatımızdan oluşan filomuz denize açılarak bir koydan diğer koya, her gün farklı yerlerde çapa bırakıyor. Kıyıda çocuklar için farklı etkinlikler sunuyoruz: Birlikte spor yapıyoruz, değişik sanatları ve el sanatlarını deniyoruz, birlikte eğleniyoruz ve kapanış konserini hazırlıyoruz.

Yelkenciliğin temellerini öğrenmenin yanı sıra çocukların, görevliler ve kaptanlarla her teknede bir hafta içinde birer ekip haline gelişini görmek çok güzel. Sonunda tüm katılımcılar, bir büyük takım olarak birleşiyor. Dünya çapında çocuklar için yelkencilik projesi Kids For Freedom geleneksel olarak her yıl Temmuz’un son haftası Marmaris’te gerçekleşiyor. Dünyanın her yerinden, sosyal açıdan dezavantajlı çocuklar, maddi açıdan dezavantajlı ailelerden ya da yetimhanelerden gelen çocuklar, Türkiye’nin güzel güney kıyı şeridinde maceracı bir yelkencilik haftası için bir araya toplanıyorlar. Etkinlik tüm çocuklar için ücretsiz olup, sponsorların desteği ve organizasyonda yer alan kaptanların, çocuk liderlerinin ve öğretmenlerin gönüllü çalışmalarıyla gerçekleştirilmektedir.

12 yıl boyunca K4F projesi; Almanya, Avusturya, Romanya, Macaristan, Hırvatistan, Slovakya, Ürdün, Lübnan, Polonya, Rusya ve tabii ki Türkiye’den, sosyal açıdan dezavantajlı olan yaklaşık 450 çocuğa ulaşmıştır. Proje; günlük hayatlarında çok fazla imkan bulamayan çocuklara harika bir yelkencilik tatili şansı vermek isteyen, Anka Yatçılık sahibi Bernhard Blaha tarafından, 2003 yılında başlatılmıştır.

Editör: TE Bilişim