The Bodrum Cup'ta heyecan hız kesmiyor

Uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup'ta adrenalin ve eğlence doludizgin devam ediyor. Organizasyon kapsamında 18 Ekim günü katılımcıları, Kisebükü-Bodrum arasındaki METRO etabının yanı sıra Kisebükü özel etkinliği, Art Show, Hakan Gürsu söyleşisi ve Duygu Soylu konserindeydi.  


 
Büyük bir heyecanla beklenen uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup, katılımcılara unutulmaz bir hafta sunuyor. Bugün yapılan Metro Cash & Carry Kisebükü-Bodrum etabına 105 tekne ve 1500 yelkenci katıldı. Kisebükü-Adalıyalı noktasından başlayan yarış Bodrum Marina'da sona erdi. Deniz üstünde 15 deniz mili mesafenin katedildiği yarış, durgun havada beklenenden uzun sürdü.
 
Organizasyon kapsamında 18 Ekim günü de katılımcıları dolu dolu bir program karşıladı. Saat 10.30'da yelkenciler, Türkiye'nin cennet koylarındaki yapılaşma iddialarına karşı Kisebükü koyunda özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Kisebükü'nde, yaşamını denize ve doğanın korunmasına adamış, dünyanın çevresini teknesiyle dolaşan ilk Türk denizci Sadun Boro için de bir anma töreni yapılarak denize dört çelenk bırakıldı. Törene Muğla Büyükşehir Belediyesi- Deniz ve Kıyı Tesis Müdürü Emre Tümer, Bodrum Belediye Başkan Vekili Niyazi Atare, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ve Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz katıldı.
 
METRO etabı saat 13.30'de Kisebükü-Bodrum rotasında başladı. Heyecan dolu yarışın ardından saat 18.00'de Alize yatındaki Art Show'da 13 değerli ressamın eserleri sanatseverlerle buluşuldu. Saat 19.00'da Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan Gürsu'nun “Ödüllü Tekne Tasarımları” konulu söyleşisinin yapıldığı etkinlik büyük ilgi gördü. İnovatif tasarımlarıyla 180'i aşkın uluslararası ödüle layık görülen Yrd. Doç. Hakan Gürsu;  yelkeni aynı zamanda güneş paneli olan ve olağanüstü yakıt tasarruflu deniz taşıtlarından, susuz orman yangınları söndürme araçlarına kadar onlarca ürüne imza atmış değerli bir bilim insanı. Söyleşi bitiminde ise The Bodrum Cup katılımcıları, saat 21.00'de Marina Yacht Club'ta Duygu Soylu konseri ile coştu.
 
The Bodrum Cup, 19 Ekim günü 3. Etap olan Anadolu Sigorta Bodrum-Yalıkavak etabıyla sürecek.
 
The Bodrum Cup'a bu yıl Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, IMEAK Deniz Ticaret Odası, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği, TURSAB ve TYF destek veriyor. Ana sponsorun Palmarina olduğu The Bodrum Cup'ta etap sponsorları ise Bodrum-Kisebükü etabıyla TAV Passport, Kisebükü-Bodrum etabıyla Metro Cash & Carry, Bodrum-Yalıkavak etabıyla Anadolu Sigorta ve Yalıkavak-Gümüşlük etabıyla Technogym.
 
 

Editör: TE Bilişim