SU ÜSTÜ SPORLARINA ÇEKİDÜZEN

Antalya Valiliği, su üstü sporlarında can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla seyahat acenteleri ve turizm işletmeleri dışında turizm amaçlı su üstü sportif faaliyetlerine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Valiliğin, ilgili kurumlara gönderdiği, su üstü sporlarında can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik genelgede, şunlar kaydedildi:

"Seyahat acenteleriyle turizm işletmeleri haricinde sportif faaliyet hizmetine müsaade edilmeyecektir. Antalya'da su üstü sporları faaliyetinde bulunacak işletmeler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Turizm Amaçlı Sportif Faaliyetler İzin Belgesi alacaklardır.

Su üstü spor faaliyetleri halka açık plaj ve diğer meskun sahillerden 200 metre mesafede yapılacak, Askeri Yasak Bölgeler ile Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kanunları uyarınca belirlenmiş tarihi ve doğal sit alanlarında su üstü spor faaliyetlerinin yapılmasına Betorder kesinlikle izin verilmeyecektir."

Genelgede, su üstü sporları parkurlarının belediyelerce kiraya verilmesi halinde, Maliye Bakanlığı'ndan görüş alınarak uygulama birliğinin sağlanması gerektiği de belirtildi.

Alınan önlemler kapsamında su üstü sporları işletme hakkı alan kişi veya kuruluşlar, birden fazla parkur alanı çalıştıramayacakları gibi, haklarını da devredemeyecekler. Belirlenen parkurlar içinde faaliyetlerini yürütmeyen veya su üstü sporları dışında ticari amaçlı faaliyetleri bulunanların izinleri de iptal edilecek.

İşletmeciler, su üstü sporlarının yapıldığı alanları şamandıra veya işaret bariyerleriyle çevirecek, bu alanda yüzmek ve 3 milden fazla sürat yapmak yasaklanacak.
DenizHaber.Com
Editör: TE Bilişim