Sahil Güvenlik Komutanlığı Uludağ Kupası sahiplerini buldu

Eker-BYK Trofesi 2015’in 4. Ayağı Sahil Güvenlik Komutanlığı Uludağ Kupası, yaklaşık 250 yarışçının katılımı ve coşkuyla gerçekleşti. Yarışı karadan yüzlerce denizseverin izlemesi ise, gözlerin yavaş yavaş denize ve yelkene çevrildiğinin mutluluk verici bir işareti olarak değerlendirildi…

Bursa Yelken Kulübü ve Eker’in sponsorluğunda gerçekleştirdiği Eker-BYK Trofesi 2015’in dördüncü ayağı Sahil Güvenlik Komutanlığı Uludağ Kupası, 13-14 Haziran tarihlerinde Tirilye’de yapıldı. Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı’nın ortaklığı ve büyük katkılarıyla gerçekleşen yarış, 13 Haziran Cumartesi sosis rotada, 14 Haziran Pazar günü ise coğrafi rotada gerçekleşti. İlk gün için IRC ve Destek sınıflarında planlanan iki sosis rota yarışından, rüzgârın elverişsizliği nedeniyle sadece biri yapılabildi. Aynı günün akşamında, Deniz Harp Okulu’na ait 10 yarış teknesi İstanbul’dan ekipleri ile birlikte, Pazar günü yapılacak coğrafi rota yarışına katılmak için geldiler.

HELİKOPTER GÖSTERİSİ

İkinci gün yapılan Tirilye – Güzelyalı – Kapaklı -Tirilye parkurunda gerçekleşen coğrafi rota yarışlarında 21 tekne ve yaklaşık 250 yelkenci mücadele etti. Ancak yarıştan önce, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir kurtarma helikopterinin, denizden kazazede kurtarma operasyonunu bir gösteri niteliğinde sunması, hem yarışçıları hem de etkinliği karadan izleyen yüzlerce denizseveri büyüledi. Gösterinin ardından yarışın startı, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin tarafından, Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisinden işaret fişeği atışıyla verildi. IRC Maxi, IRC A, IRC B ve Destek sınıflarında yapılan ikinci gün yarışlarında rüzgâr bir önceki güne kıyasla son derece kararlı ve güçlüydü. Yaklaşık 24 millik rotada gerçekleşen ve son bacağı orsa seyriyle gerçekleştiği için ciddi taktik savaşlarına sahne olan yarış, yaklaşık 5 saatte tamamlandı.

ÖDÜL TÖRENİ

Ödül töreni her zamanki gibi sponsor Eker’in Tirilye Barınağındaki mangal partisi ve ikramlarının ardından yapıldı. Haziran ayı başında yitirdiğimiz, Türk amatör denizciliğinin büyük ustası, amatör denizcilerin pîri Sadun Boro için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından, törenin açılış konuşmalarını, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı SG Yarbay Tayfun Paşaoğlu ve Bursa Yelken Kulübü Başkanı Hayrettin Yavuz Tavus yaptılar. Kısa konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde kupalar sahiplerini buldu.

YARIŞ SONUÇLARI

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uludağ Kupası Yat Yarışlarının sonuçları şöyle:

IRC MAXI

1.         DHO Reis II - Deniz Harp Okulu

2.         DHO Tayfa 2 - Deniz Harp Okulu

3.         DHO Rota - Deniz Harp Okulu

IRC B

1.         DHO Zıpkın - Deniz Harp Okulu

2.         DHO Orsa – Deniz Harp Okulu

3.         MaviDeniz – H. Yavuz Tavus

IRC A

1.         Eker Yayık Ayran – Ahmet Eker

2.         Hunter – Ergün Türker

3.         DHO Abosa - Deniz Harp Okulu

IRC Kupa Genel Klasman

1.         Eker Yayık Ayran – Ahmet Eker

2.         Hunter - Ergün Türker

3.         MaviDeniz – H.Yavuz Tavus

DESTEK Genel Klasman

1.         EfeDeniz – Sürel Solakozlu

2.         Azmarida – Haluk Turşucular

3.         Mekik – Sinan Uluvar

Eker-BYK Trofesi 2015 Yarış Takvimi:

1.Ayak             14 Mart                       Bursa Kupası

2.Ayak             12 Nisan                     Tirilye Kupası

3.Ayak             2-3 Mayıs                   Güney Marmara Kupası

4.Ayak             13-14 Haziran             Sahil Güvenlik Kmt. Uludağ Kupası

5.Ayak             11 Ekim                       Mudanya Mütareke Kupası

6.Ayak             7 Kasım                       Atatürk’ü Anma Kupası

7.Ayak             6 Aralık                       Gemlik Zeytin Kupası

 

Editör: TE Bilişim