Sahika Ercümen, Mülteci Çocuklar Anısına Dalacak

 Dünya Dalış Rekortmeni Şahika Ercüman, Deniz Ticaret Odası Antalya Şube tarafından oluşturulan Side Sualtı Müzesine dalarak Mülteci Çocuklar Anısına kırmızı karanfil bırakacak.

Dünya Dalış Rekortmeni Şahika Ercüman ve profesyonel sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan, 7 Aralıkta Mülteci Çocuklar anısına Deniz Ticaret Odası Antalya Şube tarafından oluşturulan Side Sualtı Müzesine dalış gerçekleştirecek. Deniz Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada, Side Sualtı Müzesinde sosyal sorumluluk bilincini ile farkındalıkları artırmak için çeşitli organizasyonların gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklama şöyle devam etti: “Hepimizi derinden etkileyen ülkemiz kıyılarında cansız bedenlerine ulaşılan Aylan, Galip, Sena, Zainb Ahmed, Hayder Ahmed ve kimliği tespit edilemeyen mülteci çocuk ölümleri hakkında farkındalık oluşturmak için, denizde yaşamlarını kaybeden çocuklar anısına Müzemizin “çiçek ve Çocuk” bölümündeki çocuk heykellere Aylan ve Sena’nın ortak noktası olan kırmızı tişörtler giydirilmesi ve bu bölüme dalınarak kırmızı karanfiller bırakılması planlanmıştır” denildi. Dünya Dalış Rekortmeni Şahika Ercüman’nın çocuk heykellerine serbest dalış yapacağı belirtilen açıklamada, “Şahika Ercüman çocuk heykellerine kırmızı karanfiller bırakacak. Ayrıca profesyonel sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan bu anları sualtında kayda alacak. Side Sualtı Müzesi Çocuk Bölümünün Mülteci Çocuklar Anısına Adanması ve Şahika Ercüman tarafından Kırmızı Karanfiller Bırakılması organizasyonu 3 gün öncesinde belirli olabilecek deniz hava şartlarının elvermesi halinde 7 Aralık pazartesi günü saat 13.00’da gerçekleştirilecek.”

Editör: TE Bilişim