Rolex Middle Sea Race 2015’te IRC 3 ve ORC 3 kategorilerinin birincisi, tamamı Türk profesyonel sporculardan oluşan Arkas Sailing Team oldu

 Arkas Sailing Team Akdeniz’in en zorlu off-shore yarışında aldıkları birincilikle Türkiye’nin gururu oldular Arkas Spor Kulübü’nün takımı Arkas Sailing Team, katıldığı ilk uluslararası yarışta kazandığı birincilik kupasıyla gurur kaynağı oldu.

Arkas Sailing Team, 22 ülkeden 115 teknenin ve binin üzerinde sporcunun katıldığı Rolex Middle Sea Race’de, 5 günde tam 606 deniz milini, 102 saatte kat ederek, kendi kategorisi olan IRC 3’te birincilik kupasını kaldırdı. Yarışın başından itibaren ekip ruhu ve profesyonelliği ile öne çıkan takım, ORC 3 sınıfında 1. ve genel toplamda da 5. sıraya yerleşerek önemli bir başarıya imza attı.

Akdeniz’in en zorlu off-shore yarışında aldıkları birincilikle Türkiye’nin gururu oldular Arkas Spor Kulübü’nün takımı Arkas Sailing Team, katıldığı ilk uluslararası yarışta kazandığı birincilik kupasıyla gurur kaynağı oldu. Arkas Sailing Team, 22 ülkeden 115 teknenin ve binin üzerinde sporcunun katıldığı Rolex Middle Sea Race’de, 5 günde tam 606 deniz milini, 102 saatte kat ederek, kendi kategorisi olan IRC 3’te birincilik kupasını kaldırdı. Yarışın başından itibaren ekip ruhu ve profesyonelliği ile öne çıkan takım, ORC 3 sınıfında 1. ve genel toplamda da 5. sıraya yerleşerek önemli bir başarıya imza attı. Malta Kraliyet Yat Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen ve Akdeniz’in en önemli off-shore yelken yarışı olarak bilinen Rolex Middle Sea Race’te; tamamı profesyonel Türk yelkencilerden oluşan Arkas Sailing Team gururumuz oldu.

17 Ekim Cumartesi günü Malta’da start alan yarışa 22 ülkeden toplam 115 tekne ve binin üzerinde sporcu katıldı. Serhat Altay, Tolga Yağlı, Onur Tok, Tuğrul Elbirler, Yiğit Çula, Serkan Yapan, Sergen Birincioğlu, Altuğ Şenermen ve bir yıldır takımı yarışa hazırlayan antrenör Martin Watts’tan oluşan kadrosuyla yarışa katılan Arkas Sailing Team; dört mevsimin bir arada yaşandığı zorlu yarışta kimi zaman güne 0 derece rüzgar ve 30 derece hava sıcaklığı ile başlayıp, ilerleyen vakitte 36 knot’a varan şiddetli rüzgar ve dolu yağışına maruz kaldıkları fırtınada mücadele etti. IRC3 Kategorisinde Birinci Oldular Heyecanın bir an bile kesilmediği yarışın en önemli özelliklerinden biri olan değişen rüzgar ve hava koşulları ile neredeyse hiç uyumadan mücadele eden ekip, 5 günde tam 606 deniz milini, 102 saatte kat ederek, IRC 3 kategorisinde birincilik kupasını kaldırdı. Arkas Sailing Team, “Flying Box” isimli tekneis ile 21 Ekim Çarşamba günü akşam saatlerinde “finish” noktasına ulaştı. Malta marinası kale önünden start alan takımların Messina Boğazı,’ndan sonra sırasıyla Stromboli, Favignana, Pantalleria ve Lampedusa rotasını geçerek Malta’ya döndüğü yarış 24 Ekim Cumartesi günü tamamlandı. Katıldığı ilk uluslararası yarışta aldığı birincilikle Türkiye’deki başarısını uluslararası sulara taşıyan takım, genel sıralamada da 5. Sıraya yerleşerek önemli bir başarıya daha imza atmış oldu.

Arkas Spor Kulübü

Bernard Arcas “Arkas Spor Klubü’nün uluslararası arenada yarışacak profesyonel Türk yelken takımı yaratma projesinin ilk etabı olan Rolex Middle Sea Race, bir yıldır yoğun bir programla çalışarak hazırlandığımız ve başından itibaren başarılı bir sonuç hedeflediğimiz ilk uluslararası yarışımızdı. Bu yıl 36. kez gerçekleşen ve bir Akdeniz klasiği haline gelen “The Rolex Middle Sea Race”e bu yıl ilk defa tamamı Türk profesyonel yelkencilerinden oluşan bir takımla katılmaktan ve bu zorlu mücadeleden gurur verici bir sonuçla dönmekten dolayı mutluyuz.” dedi.

ARKAS SAILING TEAM HAKKINDA

Altug Şenermen, Fikret Oral, Sergen Birincioğlu, Serhat Altay, Serkan Yapan, Tayfun Erey, Tolga Yağlı, Tuğrul Elbirler, Onur Tok, Yiğit Çula, Yiğitcan Gülle’den oluşan takımın en önemli özelliklerinden birisi, ekip üyelerinin profesyonel yelkenci olması. Arkas Sailing Team, Kendi teknesi ile 2010 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği; 2011 yılında BAYK Kış Trofesi ikinciliği, Deniz Kuvvetleri Kupası üçüncülüğü, Uluslararası Marmaris Yarış Haftasında ikinciliği; 2012 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği, Çakabey Kupası birinciliği ve Deniz Kuvvetleri kupası ikinciliğinin yanı sıra 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında Arkas BAYK CUP şampiyonluğu bulunuyor.

Ayrıca Arkas Sailing Team 2014’te BAYK The Marmara Kış Trofesi’nde daha sonra da TAYK(Türkiye Açık Deniz Yelken Kulübü) tarafından düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası’nda birinci oldu. 2015 yılında ise CFM BAYK 2015 Kış Trofesi, Turkcell sponsorluğunda düzenlenen BosphorusCup ve Ağustos ayında gerçekleşen Arkas -Milta Marina Cup’ta birinci oldu. 

Editör: TE Bilişim