Pegasus Windsurf Ligi 1. Ayak Datça Yarışları  55 erkek 14 kadın olmak üzere 69 slalom windsurfçüsünün Katılımı  ile BAŞLADI  .


Türkiye Yelken Federasyonu ve Pegasus Hava Yolları iş birliği ile gerçekleştirilen Pegasus Windsurf Ligi 2012 yarışlarına 77’si erkek 19’u kadın olmak üzere 96 slalom windsurfçüsü kayıt yaptırdı. 8 il ve 18 farklı kulubün temsil edileceği 3 ayaklı Lig’de Erkek, Kadın, Genç Erkek, Genç Bayan ve Master Erkek  sınıflarında Türkiye Şampiyonları belirlenecek.


13-15 Temmuz tarihleri arasında Datça Belediyesi desteği ile Sörf Tatil Köyü’nde gerçekleştirilen Pegasus Windsurf Ligi 1. Ayak Datça yarışlarına 55 erkek 14 kadın olmak üzere 69 slalom windsurfçüsü  katılıyor.


İzmir, İstanbul, Muğla, Karadeniz Ereğli, Trabzon , Çanakkale olmak üzere 6 il  14 kulub sporcuları ile  ferdi sporcular 13 Temmuz  Cuma günü Surf Tatil Köyü Kızlanaltı Gebekum Mevkii’nde kayıt ve hazırlık işlemlerini tamamlayarak yarışlara başladılar. 

Datça Yarışlarına katılan sporcular arasında Tamer Demirasal (65) en yaşlı, Nil İşlekel (14) en genç sporcu olarak yarışlardaki yerini aldı.  Lig de ayrıca 2000 yılında Olimpiyat Oyunlarına katılan 4 kez Türkiye Şampiyonu olan  ve 8 yıl aradan sonra parkura dönen İlknur İçingir’in yanı sıra Çağla Kubat, Lena Aylin Erdil, 2000, 2004, 2008 Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi temsil eden Ertuğrul İçingir gibi başarılı sporcularımız da Türkiye Şampiyonluğu için mücadele veriyor.
 
Pegasus Windsurf Ligi 1. Ayak Datça yarışlarında erkekler ve kadınlar kategorisinde 1’er yarış serisi tamamlandı.

Kadınlar kategorisinde çekişmeli geçen final yarışının galibi Lena Aylin Erdil oldu. 2.liği Çağla Kubat alırken, 3. Sırada Alaçatı Windsurf Kulübü sporcusu Fulya Ünlü yer aldı.

Erkekler kategorisinde ise Lig’in ilk yarışının galibi Fenerbahçe Spor Kulubü Yelken Şubesi Sporcusu Ertuğrul İçingir, 2. Trabzon GSİM Spor Kulubü sporcusu Efe Şefik Kurt, 3. Redline Windsurf Kulubü Sporcusu Emirhan Kolburan oldu.

14-15  Temmuz  tarihlerinde saat 10:30’dan itibaren başlayacak yarışlarda gün içerisinde maksimum 3 yarış serisi gerçekleştirilecek.  Pegasus Windsurf Ligi Datça Ödül Töreni 15 Temmuz Pazar günü saat 19:00da yapılacak.

Bu yıl 3 ayaktan oluşacak Pegasus Windsurf Ligi yarışları, 13 - 15 Temmuz’da Datça’da gerçekleştikten sonra  27 – 29  Temmuz’da Ayvalık’ta devam edecek ve 12 Ağustos’ta İstanbul’da Türkiye Şampiyonları yaratarak sona erecek.
 
Pegasus Windsurf Lig 2012 Takvimi;

13 – 15 Temmuz              Datça/Muğla                                                                                                                          
 27-29 Temmuz                Ayvalık/Balıkesir                                                                                                                                  
 10-12 Ağustos                  Büyükçekmece /İstanbul             

Editör: TE Bilişim