OLİMPİYATLARIN KRALİÇESİ BOĞAZ’DA YÜZECEK!
 
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 26. kez düzenlenecek, “Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı”nın onur konuğu, Olimpik havuzların efsanevi kraliçesi Inge de Bruijn.

Spora ve olimpik değerlere verdiği kesintisiz destekle Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştirmeyi hedefleyen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen geleneksel kıtalararası yüzme yarışı organizasyonu, bu yıl Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı adını altında 20 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek. 26. kez startı verilecek olan yarış kapsamında 1000’e yakın Türk ve 700’ü aşkın yabancı olmak üzere, toplam 1700’ü aşkın yüzücü Boğazın serin sularında mücadele edecek.
 
İSTANBUL BOĞAZINDA BİR DÜNYA ŞAMPİYONU
 
Organizasyonun en dikkat çekici ismi ise kadınlarda ‘Olimpik havuzların efsanevi kraliçesi’ olarak bilinen Inge de Bruijn olacak. Hollanda’lı ünlü şampiyon yüzücü Bruijn, Boğazda yüzme gösterisi yapacak ve 20 Temmuz Pazar günü yarışların startını vererek etkinlikte onur konuğu olarak yer alacak. 
 
Sekiz olimpiyat madalyası ve beş dünya şampiyonluğuyla adını spor tarihine yazdıran 1973 doğumlu Hollandalı ünlü kadın yüzücü, 2000 Olimpiyat Oyunları’nda 50 metre serbest, 100 metre serbest ve 100 metre kelebek dallarının tümünde altın madalya alırken; bu üç branşta dünya rekorlarının sahibi olmuştu. 2001 Dünya Şampiyonası’nda 50 metre serbest, 100 metre kelebek ve 50 metre kelebek kategorilerinde altın madalyaları toplayan Bruijn; 2003 Dünya Şampiyonası’nda 50 metre serbest ve 50 metre kelebek dallarında altın, 2004 Olimpiyat Oyunları’nda ise 50 metre serbestte altın, 100 metre serbest ve 100 metre kelebekte de gümüş madalyaların sahibi oldu. 2007’de profesyonel spor hayatına veda eden Bruijn, pek çok kadın yüzücü için bir idol ve rol model olmayı sürdürüyor.

BOĞAZDA 1700 KİŞİ KULAÇ ATACAK

Bu sene 2700’e yakın ön başvurunun olduğu Yarışlar, 54 ülkeden 1700’ü aşkın sporcunun mücadelesine sahne olacak. Boğazda yüzmeye hak kazanan yüzücü dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti: 199 Türk kadın, 229 Yabancı kadın yüzücü ve 779 Türk erkek, 507 Yabancı erkek yüzücü ile 18 Engelli yüzücü olmak üzere toplam 1732 yüzücü kulaç atacak.
 
HER KULAÇTA ARTAN BİR COŞKU VE REKABET... TAM 26 YILDIR!
 
Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 20 Temmuz Pazar günü, saat 10:00’da Kanlıca İskelesi’nden start alacak ve Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulacak. Yarışlar Cemil Topuzlu Parkı’nda bulunan seyirci alanlarından izlenebilecek.  
 
14 yaş üstü tüm sporseverlere açık olan yarışlar uluslararası katılımla gerçekleştiriliyor. Kanlıca-Kuruçeşme arasındaki bu su yolunda, tabiat koşullarına karşı mücadele ile yüzen sporcular için Boğaziçi Yarışları, vazgeçilmez bir tutku, apayrı bir zevk ve heyecan kaynağıdır. Yüzücü güvenliğinin sağlanması bu yarışların vazgeçilmez kuralıdır. Bu nedenle aylar önceden yapılan uluslararası yazışmalarla İstanbul Boğazı her iki taraftan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın gerçekleştiği gün 3 saatliğine ulusal ve uluslararası deniz taşıt trafiğine tamamen kapatılmaktadır. Her yıl artarak devam eden yoğun katılımcı talebi sağlıklı güvenliği sunmak adına Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Boğaziçi Komisyonu bir sayı ile yarışlara katılımı sınırlandırmaktadır. 

Editör: TE Bilişim