KARAYA OTURAN TEKNE TEAM ALVIMEDICA VE SAHİL GÜVENLİK TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN OPERASYONLA KURTARILDI

Volvo Ocean Race'te Okyanusun Ortasında İnanılmaz Kurtarma Operasyonu!

· 29 Kasım akşam saatlerinde, Volvo Ocean Race’teki rakibi Team Vestas Wind’den kötü bir haber alan Team Alvimedica ekibi, Pazar sabahına kadar yarışa ara vererek rakiplerinin kurtarılması için başlatılan operasyona destek verdi.

· Hint Okyanusu’nda Mauritius bölgesinde karaya oturan Team Vestas Wind ekibi, sahil güvenlik görevlileri ve Team Alvimedica’nın çabaları ile hiçbir yara almadan kurtulmayı başardı.

· Team Vestas Wind ekibinin güvenli bir şekilde karaya ulaştırılmasının ardından yarışa devam eden Team Alvimedica, Abu Dhabi’ye kadar olan sürecek ikinci etap için son hızla yol almaya başladı.

Dünyanın en büyük okyanus yarışı olan Volvo Ocean Race’in Cape Town ve Abu Dhabi arasındaki ikinci etabı devam ediyor.

Yarışta rekabet eden yedi ekip, sadece birbirlerine karşı değil, okyanusun sert koşullarına da zorlu bir mücadele veriyor. 29 Kasım’da, akşam saatlerinde; Volvo Ocean Race’teki rakibi Team Vestas Wind’den kötü bir haber alan Team Alvimedica ekibi, 30 Kasım Pazar sabahına kadar yarışa ara vererek rakiplerinin kurtarılması için başlatılan operasyona destek verdi.

Hint Okyanusu’nda Mauritius bölgesinde karaya oturan ve sahil güvenlik ekipleriyle bağlantı kurmakta güçlük çeken Team Vestas Wind ekibinin 4 bin 500 metrelik görüş mesafesinde yer alan Team Alvimedica, yarışa ara vererek Team Vestas Wind ve sahil güvenlik ekipleri arasındaki iletişimin sağlanmasına destek verdi.

Kurtarma operasyonu tamamlanana kadar hem iletişim hem de taktiksel olarak desteğini sürdüren Team Alvimedica, Team Vesta Wind ekibinin sahil güvenlik ekiplerince Mauritius’un kuzey doğusundaki Ile de Sud’a götürülmek üzere alınmasına kadar rakibini yalnız bırakmadı.

“Gerekirse kendi teknemize alacaktık”

Pazar sabahı erken saatlerde yarışa geri dönen Team Alvimedica’nın skipper’ı Charlie Enright, yaşanan bu üzücü olayı şu sözlerle aktardı:

“Dün gece sahil güvenlik ve Team Vestas Wind arasındaki iletişimi sağladık. Bunu yapabilmek için de olduğumuz yerden hiç hareket etmeden olanları gözlemledik ve aktardık. Team Vestas Wind el telsizi aracılığı ile sahil güvenlikle temas kurmaya çalıştığı için ciddi bağlantı sorunları yaşanıyordu. Çünkü sahil güvenlik ekipleri onları almaya gelmeden önce kendi teknelerindeki kurtarma botlarına binip uygun bir kaya parçasına demirlemek zorunda kalmışlardı.”

Team Vestas Wind’in ekibindeki dokuz denizciyi kendi teknelerine almak için gerekli hazırlıkları da yaptıklarını anlatan Enright, “Aslında Nico’yla (Vestas skippper’ı Chris Nicholson) yaptığımız ilk görüşmede, Team Vestas Wind ekibini bizim teknemize almayı konuştuk. Hatta bu arada onlar için yemek bile hazırladık. Daha sonra geceyi geçirebilecekleri kadar yatak ve yiyeceğin olduğu bir teknenin gelmekte olduğu bilgisini aldık. Kurtarma operasyonunun tamamlandığı ve bize de yola devam edebileceğimiz söylenince yarışa döndük” dedi.

“Rakiplerimizin can güvenliği yarıştan çok daha önemli”

Tüm bunlar yaşanırken Team Alvimedica için tek önemli olan şeyin rakiplerinin can güvenliği olduğunu söyleyen Enright, “Onlar sadece rakiplerimiz değil, aynı zamanda arkadaşlarımız da…

Dünyanın dört bir yanındaki açık denizlerde birbirimizin ayni zamanda destekçisiyiz.

Yaşanan olayla her ne kadar yarış önceliklerimiz arasında ikinci sıraya düşse de, bugün yeniden yarışma heyecanına döndük ve yarış yeniden ilk önceliğimiz haline geldi” diyor. Team Vestas’ın kurtarılma operasyonunda ekibinin gösterdiği çabadan dolayı büyük bir gurur duyduğunu da belirten Charlie Enright, “Özellikle navigatörümüz Will Oxley, prosedürlerin yerine getirilmesi ve iletişimin doğru şekilde sağlanması için olağanüstü bir çaba göstererek gerçekten harika bir iş çıkardı” diye sözlerine ekliyor.

Editör: TE Bilişim