Nice-Barselona Etabını ''Groupe Bel'' Teknesi Kazandı

İstanbul'dan başlayan ''Europa Race'' yelken yarışının Nice ve Barselona kentleri arasındaki 420 mil uzunluğundaki ikinci etabını Kito de Pavant'ın ''Groupe Bel'' isimli teknesi 18 saat 56 dakika ve 13 saniyede tamamladı.

Etabı, ünlü yarışçı Fransız Michel Desjoyeaux'un teknesi ''Foncia'', 19 saat 47 dakika 56 saniye ile 2. sırada, İspanyol Guillermo Altadill'in teknesi ''1876'' ise 20 saat 34 dakika 21 saniye ile 3. sırada bitirdi.

Yarışın son etabında sporcular, 14 Eylül tarihinde Barselona'dan Fransa'nın Brest kentine yelken açacak. Sporcuların, 23 Eylül tarihinde Brest kentinde olması bekleniyor.

Yarışın İstanbul-Nice kentleri arasındaki ilk etabını geçen hafta, İspanyol Altadill'in teknesi ''1876'' büyük bir sürpriz yaparak ilk sırada tamamlamıştı.

İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği startla başlayan yarışta, 6 tekne ve 30 sporcu yarışıyor.

-TÜRKİYE'NİN TANITIMINA KATKISI-

Organizasyon Komitesi Başkanı Cumali Varen, AA'ya yaptığı açıklamada, İstanbul'dan başlayan ve Nice-Barselona etaplarının ardından Brest kentinde sona erecek yarışın, Türkiye'nin tanıtımına da büyük katkı yaptığını söyledi.

Yarışın, Fransa'da devam eden ''Türkiye Mevsimi'' etkinlikleri kapsamı içinde yer aldığını belirten Varer, ''Dünyaca ünlü yelken sporcularının katıldığı bu yarış, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada, Türkiye ve İstanbul'un tanıtılmasına sportif ve medyatik büyük katkı sağlıyor'' dedi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın ana sponsorluğunu yaptığı yarışa, Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun da önemli destek veriliyor.

Avrupa'nın en önemli yelken yarışması olarak nitelenen ''Europa Race'', iki yılda bir düzenlenecek. Yarışa, 18 metrelik ''Open 60'' sınıfı tekneler katılıyor. Yarışa kaptanlar, dört kişilik ekiplerle katılıyor.

 

Editör: TE Bilişim