NG Hotels FARR 40 Türkiye Şampiyonası 29-31 Temmuz tarihlerinde yapılıyor

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) tarafından Türkiye’de ilk kez organize edilen NG Hotels FARR 40 Türkiye Şampiyonası 29-31 Temmuz tarihleri arasında düzenleniyor.

Büyük Kulüp ev sahipliğinde ve NG Hotels sponsorluğu ile yapılan organizasyona Türkiye’deki tüm Farr 40 yatlar katılıyor. Türkiye’nin profesyonel yelkencilerinin yarıştığı NG Hotels FARR 40 Türkiye Şampiyonası, Anadolu Yakası’nın gözde mekanı Büyük Kulüp’ten start aldı. Denizlerin Ferrari’si olarak adlandırılan ve yaklaşık 12-14 deniz mili hızla süzülen FARR 40 modeli tekneler, Caddebostan – Adalar hattında rüzgara karşı büyük bir mücadele sergiliyor.

3 gün boyunca kıyasıya mücadelenin yaşanacağı yarışta, toplam 8 tekne ve 80 sporcu 1.’lik kupası için ter döküyor. Ulugöl Otomotiv’in de sponsor olduğu ve her gün üç yarış olmak üzere toplamda dokuz yarışın yapılacağı şampiyonada, China Cup 3. Sü Aydın Yurdum ile geçtiğimiz günlerde Farr 40 Avrupa Şampiyonasında 3. Olan Hasip Gencer de yer alıyor. Yarışlar; rüzgarüstü ve rüzgaraltı rotada gerçekleştiriliyor. Tüm kategorilerin toplamlarına göre puanlamanın yapılacağı şampiyonanın kazananları ise 31 Temmuz Pazar günü Büyük Kulüp’te yarış bitiminde düzenlenecek ödül töreniyle kupasına kavuşacak.
Editör: TE Bilişim